Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde görev yapan idari personel H.T, henüz bilinmeyen bir sebeple D.B. adlı kadın personeli silahla rehin aldı. Durumun bildirilmesi üzerine fakülte binasına kısa sürede özel harekat ekipleri sevk edildi. Olası risklere karşı öğrenciler ve personel hızla tahliye edildi.
Güvenlik Güçleri İkna Etti, Rehine Sağlıklı Şekilde Kurtarıldı
Binaya giren özel harekat ekipleri, H.T.’yi eyleminden vazgeçirmek için uzun süre ikna çabası yürüttü. Çalışmalar sonucunda şüpheli silahını bırakarak teslim oldu. Serbest bırakılan personel D.B, tedbir amacıyla 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye götürüldü.
Rehin alan H.T.’nin ise olay yerine gelen Gümüşhane Valisi Aydın Baruş ile görüşmesinin devam ettiği öğrenildi.
Üniversiteden İlk Açıklama: “Olay Kontrol Altında”
Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğü, olayın ardından kamuoyuna yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, hadisenin tüm üniversite camiasını derinden üzdüğü belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
- Olayın ardından güvenlik birimlerinin ve emniyet güçlerinin hızlı şekilde müdahale ettiği
- Hiçbir can kaybı veya yaralanma bulunmadığı
- Üniversite giriş çıkışlarının güvenlik gerekçesiyle kontrollü şekilde sağlandığı
- Benzer olayların tekrar yaşanmaması için idari ve hukuki süreçlerin başlatıldığı
- Rektörlük, üniversitede güvenlik tedbirlerinin kararlılıkla uygulanmaya devam edeceğini vurguladı.
Rehine Serbest Bırakıldıktan Sonra Yeni Açıklama
Rektörlük, rehinenin güvenli şekilde kurtarılmasının ardından bir açıklama daha yayımlayarak şu bilgileri paylaştı:
- Olayın hızlı ve koordineli bir müdahaleyle tamamen kontrol altına alındığı
- Rehin alınan personelin sağlık durumunun iyi olduğu
- Sürecin titizlikle yönetildiği
- Güvenlik birimlerine ve üniversite personeline teşekkür edildiği
- Üniversite yönetimi, yaşanan üzücü olay nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını ve sürecin şeffaf şekilde yürütüldüğünü ifade etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: