2023 Dünya Spor Başkenti Konya’nın geleneksel hale gelen ve bu yıl ikincisi düzenlenen Yarı Maraton etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Maratonda yerli ve yabancı pek çok atlet start alırken yarışlar 10 Kilometrelik yol yarışı ile devam etti.
YARI MARATON İLE BAŞLADI
Uluslararası Konya yarı maratonunda star alan koşucular 21 kilometrelik yarı maraton ile yarışa başlarken Halk Maratonu renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmacıların büyük bir efor sarf ettiği yarışlarda Konya’nın yeşillerle dolu meram ilçesinde koşan sporculardan renkli kareler objektiflere yansıdı.
RENKLİ HAYAT HİKÂYELERİNE SAHNE OLDU
Uluslararası Konya yarı maratonu renkli hikâyelere de sahne oldu. 62 yaşında Konya Maratonu’nda koşan Raziye Arabacı, “ Bugün Konya’da koştuk. 62 yaşındayım maraton koşucusu olarak 30 yıldır koşuyorum” dedi. Arabacı yarışlara 56 yaşından itibaren katıldığını dile getirerek, “ 50 yaşından sonra maraton koşmaya başladım.6 senedir aktif olarak koşuyorum” dedi. Her gittiği yarıştan hemen hemen kupa ile döndüğünü dile getiren Arabacı, “Şimdiye kadar katıldığım yarışlardan 50 adet kupam var” dedi.
“30 YILDIR SPORUMU DÜZENLİ OLARAK YAPIYORUM”
Sporlarını otuz yıldır aralıksız olarak yaptığını dile getiren Arabacı, “Şimdi Konya- İzmir trenindeyiz. Afyonkarahisar’da mola vereceğiz. Afyonkarahisar’ın lokumundan, sucuğundan tadacağız” dedi. Sporda beslenmenin önemine değinen Arabacı, “3O yıldır düzenli olarak sporumu yapıyorum. Bir sporcunun kondisyonu için spor antrenmanları kadar yediği içtiği de bir o kadar önemli.” dedi. Afyonkarahisar’ın meşhur lezzetlerinin tadına bakacaklarını dile getiren Arabacı, “Afyonkarahisar’ın meşhur lokumu ve sucuğunu tatmadan geçmek olmaz. Bunların hepsinin grup olarak tadına bakacağız. Âmâ tabi beslenmemize ve sporumuza da özen göstereceğiz” dedi.
“GENÇLERE ÖRNEK OLMAK İSTİYORUM”
Uluslararası Konya Yarı Maratonundan Konya –İzmir Mavi treni ile dönen sporcular trende renkli görüntüler oluşturdu. Trende şarkı ve marşlar eşliğinde İzmir’e dönen sporcular yol güzergâhında bulunan Afyonkarahisar’a da uğrayarak kentin tarihi ve turistik yerlerini gezerek kentin eşsiz lezzetlerinin tadına baktılar. Sporculardan Fatma Musal yarışlara 6 senedir katıldığını dile getirerek, “ hayatımda hep spor var çocuklar küçükken zordu ama şimdi 6 da spora başlıyorum sigara alkol yok en az 8 10 km koşuyorum gençlere örnek olmak istiyorum.” dedi.
“SPOR BENİM HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ”
Maratonda ter döken Ege Maraton Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Polat, “2001 yılından beri koşuyorum. İyi ki koşuyorum. Spor benim hayatımı değiştirdi. 2008 ‘de 3.09 koşarak maratonda birinci oldum. Ben Türkiye’de Lidya Yolu Maraton’unda birinci oldum. Tuz gölünde 164 km koşarak Türkiye’de erkeklerde ikinci oldum. 22 saat 8 dakika ile Kapadokya’da derece yaparak Türkiye’de bir ilke imza attım “ dedi.
“50 YAŞINDAN SONRA SPORLA TÜM SORUNLARIM SON BULDU
Sporun faydalarını saymakla bitiremeyeceğini dile getiren Ege Maraton Kulübü Koşucusu Fatma Musül, “Koşuya başladıktan sonra sağlık sıkıntılarım bitti. Ben sporu çoluğuma çocuğuma herkese tavsiye ediyorum. Spor herşeyin tedavisini yaptığına inanıyorum.” dedi. Musül Türkiye’de unutamadığı parkurların olduğunu ifade ederek, “Ölü denizi izleyerek koştuğumuz Lidya yolu parkurunu unutamıyorum. Antenalin çok yüksek bir parkur. Ergün çadırda kaldık tekrar koşuya başladık. Mataramızı sıcak suyumuzu kendimiz temin ettik. Güzel bir parkurdu” dedi.>>ÖZEL HABER: EVREN ATCI
Yorumlar
Kalan Karakter: