Projeler kapsamında 30 kişilik arama-kurtarma ve yangına müdahale ekibi kurulacak ve bir hatıra ormanı oluşturulacak.
Ülkü Ocakları Afyonkarahisar İl Başkanı Mesut Çetinkaya ve beraberindeki heyet, önce Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Altındal’ı, ardından Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Mutlu Tepe’yi ziyaret etti.
“Biz Deprem Gerçeğini Biliyoruz”
Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu ve Afyonkarahisar'ın da stratejik konumunu vurgulayan Başkan Çetinkaya; “Ülkemiz deprem kuşağında yer alıyor, ilimiz de ülkemizin can damarı konumunda. Biz deprem gerçeğini biliyoruz. Uğrunda vazife yapmayı büyük bir gurur bildiğimiz Türk Milleti’nin her ferdinin afet sırasında ulaşılabilir olmasını sağlamak ve sonrasında etkin bir operasyon alanı hazırlamak amacıyla Ülkü Ocakları İl Başkanlığımız bünyesinde 30 kişilik gönüllü bir Arama-Kurtarma ve Yangına Müdahale ekibi oluşturacağız. Destekleri için Sayın İl AFAD Müdürümüz Ali Altındal’a teşekkür ederiz” dedi.
“Afyonkarahisar Ülkü Ocakları Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı Oluşturacağız”
Ormanların ülkenin "ciğerleri" olduğunu ifade eden Başkan Çetinkaya, “Ağaçlarımız ve ormanlık alanlarımız ülkemizin adeta ciğerleri. Biz ormanlık alanımızı ne kadar artırabilirsek, sadece insanların değin tüm canlıların yaşam konforunu o kadar yükseltmiş oluruz. Biz Afyonkarahisar Ülkü Ocakları Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı oluşturacağız. Ayrıca yangınla mücadelede bilinçli olmakla ilgili eğitimler düzenleyeceğiz. Bu konularda bizlere destek olan Sayın Orman İşletme Müdürümüz Mutlu Tepe’ye de teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: