Türklerin İlk Kadın Hükümdarı Tomris Hatun'un Adı Verilen Tesiste Açılış Heyecanı
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Türk tarihinin ilk kadın hükümdarı Tomris Hatun'un adını taşıyan Tomris Hatun Rahvan At Tesisleri'nin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.
Şehrin sosyal ve kültürel yaşamına yeni bir soluk getirecek olan tesis, rahvan atçılıkla ilgilenenler için bir alan aralığında, tüm bölgenin bir araya gelip keyifli vakit geçirebileceği modern bir sosyal tesis olarak hizmet verecek.
Başkan Köksal, konuşmasında yeniden düzenlenmeyi ve adının söylenmesini dikkat çekerken, kadınların toplumdaki öncüllerine de vurgu yaptı.
“Afyonkarahisar'a Yeni Bir Değer Kazandırıyoruz”
“Bugün burada, Afyonkarahisarımızın hem kültürel oluşumuna hem de sosyal yaşama değer katacak bir yerin açılışını gerçekleştiriyoruz. Tomris Hatun Rahvan At Tesisleri'nde, yalnızca rahvan atçılığı ile ilgilenenler için bir alan değil, aynı zamanda bu toprakların gelenekleriyle buluşup keyifli vakit geçirilebilecek bir sosyal tesis olarak hizmete katılıyor. Bugün bu tesisimize yeni bir soluk, yeni bir ruh kazandırarak, vatandaşlarımızın hem atçılık sporunu daha yakından tanıyacağı hem de sosyal bir ortamda geçirilebileceği bir yer haline getirmeye çalıştık. Tesisimiz, ailelerimizin, gençlerimizin ve spor tutkunlarının huzurla bir araya gelebileceği bir mekan olacak.”
“Tomris Hatun İsmi, Cesaret ve Liderlik Sembolüdür”
Başkan Köksal, tesise verilen isimle ilgili şunları söyledi:
"Tomris Hatun ismi, bizim anlayışımızın bir sembolüdür. Tomris Hatun, cesaretiyle, liderliğiyle, Türklerin güçlü kadınlarının en parlak örneklerinden biridir. Kadınların toplumun her alanında nasıl kazanabileceğini, tarihindeki varlıklarıyla nasıl fark yaratabileceklerini bize göstermiş bir kahramandır. Ben de bu topraklarda yetişmiş, bu topraklara sevdalı ve bu toprakların parçalarının ilk kadın belediye başkanı olarak, hem Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bugün gösterdiği yolda yürürken hem de kadınların toplumdaki gücünü bir kez daha ortaya çıkarmanın gururunu taşıyorum. Atatürk'ün 'Türk kadını omuzlar üzerinde göklere yükseltilmeye layıktır' sözünden ilham alıyoruz. Şehrimin ilk kadın belediye başkanlığının sorumluluğu, biz kadınların hayal gücü, cesaretini ve kararlılığını projelerimize birleştirdi. Çünkü onların geçmişine sımsıkı bağlı, geleceğe umutla bakan insanlar olduğunu biliyor, bugün tarihimizin derin izlerini modern yaşam ihtiyaçlarıyla buluşturuyoruz."
“Bu Tesis Hepimiz İçin”
Başkan Köksal, şehre kazandıracağı sosyal faydalara da değindi:
“Burası, vatandaşların aileleriyle vakit geçirebilecekleri bir yer olacak. Çocuklarımız at biniciliğini öğrenirken, ailelerimiz keyifli vakit geçirecekler. Bu süreçten geçen tüm Afyonkarahisar Belediyesi aileme ve özellikle siz değerli hemşehrilerime, Federasyon Temsilcisi Mehmet Bey'e yürekten teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar, geçmişinden güç alarak gelecekte emin adımlarla yürüyen bir şehir olarak yükselmeye devam edecek.
Unutmayalım ki, bu şehir hepimizin. Biz biriz, birlikteyiz ve birlikte çok daha güçlüyüz. Tomris Hatun Rahvan At Tesisimizin şehrimizde, varlığımıza hayırlı olmasını diliyorum. Herkese sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diliyorum.” >>HİLAL PARLAK
Yorumlar
Kalan Karakter: