AFAD, Türk Silahlı Kuvvetleri, UMKE ve Türk Kızılayı personelinden oluşan ekipler, depremden etkilenen bölgelerde arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarına katılacak.
"Burada çok büyük bir ihtiyaç var"
Türkiye'nin Caracas Büyükelçisi Naci Aydan Karamanoğlu, Venezuela'nın son 125 yılın en büyük depremlerinden birini yaşadığını belirterek, art arda meydana gelen 7,2 ve 7,5 büyüklüğündeki depremlerin geniş bir alanda büyük yıkıma neden olduğunu söyledi. Depremin özellikle La Guaira eyaletinde ağır hasara yol açtığını ifade eden Karamanoğlu, bölgedeki görüntülerin Türkiye'de 6 Şubat depremlerini hatırlattığını belirtti. Türk ekiplerinin bölgeye ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Karamanoğlu, "Burada hakikaten çok büyük bir ihtiyaç var. Başarılı çalışmalar yapacaklarından eminim. İnşallah olabildiğince can kurtaracağız." dedi.
"Türk halkının yardımseverliğini de getirdik"
Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugayı Komutanı Tuğgeneral Mehmet Bahtiyar, Venezuela'ya tam donanımlı arama kurtarma ekibi ve dört arama kurtarma köpeğiyle geldiklerini belirtti. Bahtiyar, sadece personel ve ekipman taşımadıklarını, aynı zamanda Türk halkının dayanışma ve yardımseverlik duygularını da Venezuela halkına ulaştırdıklarını ifade etti. Doğal afetlerde mesafenin önem taşımadığını vurgulayan Bahtiyar, dünyanın neresinde olursa olsun yardıma ihtiyaç duyan insanlara destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
AFAD ve UMKE 24 saat görev yapacak
AFAD Denizli İl Müdür Yardımcısı Haluk Önay Erten ise Türkiye'nin Birleşmiş Milletler tarafından akredite edilmiş ağır seviye arama kurtarma ekibiyle bölgeye ulaştığını açıkladı. Erten, ekiplerin 24 saat esasına göre kesintisiz arama kurtarma faaliyetleri yürüteceğini belirterek, UMKE personelinin enkazdan çıkarılan yaralılara ilk tıbbi müdahaleyi gerçekleştireceğini, Türk Kızılayı temsilcilerinin ise depremden etkilenen vatandaşların insani ihtiyaçlarının karşılanmasına destek vereceğini söyledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: