Türkiye’den İran’ın Uranyum Programına Yaptırım!
Türkiye, İran’ın uranyum zenginleştirme faaliyetlerinde görev aldığı belirtilen çok sayıda kişi ve kuruluşa yönelik önemli bir adım attı.
Yayınlanma :
03.10.2025 13:13
Güncelleme :
03.10.2025 13:13


Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre, söz konusu isimlerin Türkiye’de bulunan malvarlıkları donduruldu.
Alınan karar, uluslararası yaptırım mekanizmalarıyla uyumlu bir adım olarak değerlendirildi. Türkiye’nin bu hamlesi, hem nükleer silahlanmanın önlenmesine yönelik küresel çabalara destek olarak yorumlanırken, hem de bölgesel güvenlik politikalarının bir yansıması olarak dikkat çekti.
Kararın ulusal güvenlik ve dış politika hedefleri çerçevesinde uygulandığı, hangi kişi veya kurumların listede yer aldığına dair ayrıntılar ise kamuoyuyla paylaşılmadı.

Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: