Türkiye ve Dünya Gündeminin Özeti
Gündeme Dair Konu Başlıkları Neler?
3 Ekim Perşembe Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, spor, dünya diplomasisi, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündeminin konu özetleri ve haber başlıkları neler?
1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Başbakanı Ünal Üstel'i ve Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Afrim Gaşi'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.
2- TEKNOFEST Adana kapılarını ziyaretçilere açtı.
- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Yurdumuzun dört bir yanında kuracağımız Milli Teknoloji Atölyeleri'yle binlerce gencimizin hayallerini, fikirlerini ve projelerini hayata geçirmelerine imkan tanıyacağız." dedi.
- TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "2018'den bu yana tam 27 farklı şehrimizde teknoloji yarışmaları düzenledik. Toplamda 10 milyon ziyaretçiyi ağırladık." dedi.
- AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Gelecek gençlerde, gelecek tam bağımsız Türkiye iradesinde. Türkiye’nin gücü, gençlerimizin yenilikçi fikirlerinde… ????????”
3- İsrailli bir işgalci, Tel Aviv'de canlı yayın yapan TRT Haber muhabirini ve kameramanını taciz edip yayının kesilmesi için baskı yaptı.
- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: “Tüm bölgeyi vahşete düşüren İsrail’in cinnet haline rağmen gerçeklere ayna olmaya devam eden gazeteci kardeşlerimizin korkusuzca mücadelesini yürekten kutluyor, TRT Haber camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”
4- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Manisa ve Yozgat merkezli 5 ilde düzenlenen "Kuyu-31" operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 30 şüpheli yakalandı.
5- Ticaret Bakanı Ömer Bolat, eylül ayı dış ticaret verilerini açıkladı: Dış ticaret açığı, yılın 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31,5 azaldı.
6- Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Yıllık cari açığın ağustosta yaklaşık 15 milyar dolara gerilemesini, eylülde benzer seviyelerde gerçekleşmesini bekliyoruz.
7- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Türk bayraklı gemilerin, güvenlik tehditlerine karşı hazırlıklı olmaları, gerekli tedbirleri almaları ve erken safhada uyarılmaları için güvenlik seviyesini en yüksek seviye olan 3'e çıkardık.
8- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, MTA Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisinin cumartesi günü Somali'ye yolcu edileceğini açıkladı.
9- AK Parti Grup başkanı Abdullah Güler: Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan meclisi İsrail’in saldırıları ile ilgili bilgilendirecek.
10- CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı erkenden açıklanacak mı?” sorusuna ”Öyle bir şey yok, net. Öyle bir şey yok.” cevabını verdi.
11- Yeniden Refah Partili Batman Beşiri Belediye Başkanı Alpaslan Karabulut ile Balpınar Belde Belediye Başkanı İmadeddin Ekmiş, yaptıkları ortak açıklamayla YRP’den istifa ettiklerini açıkladı.
12- PKK İsrail’in sözcülüğünü yaptı. PKK elebaşı Duran Kalkan küstah ifadeler kullandı: Dananın kuyruğu Kıbrıs'ta kopacak. Bu savaşın merkezi Türkiye'dir.
13- Sinan Ateş davasında karar açıklandı.
- Sanıklar Eray Özyağci, Vedat Balkaya, Suat Kurt, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
14- İBB'nin İSKİ arıtma tesislerinden akan lağım suyu İstanbul Boğazı'nı kirletiyor.
15- Hakimler Savcılar Kurulunca (HSK), boş bulunan 8 Yargıtay üyeliği için seçim yapıldı.
16- MİT ve emniyetin ortak operasyonunda firari FETÖ'cü hakim Mustafa Karatay, Ankara'da saklandığı evde yakalandı.
17- BM, İsrail'in Genel Sekreter Guterres'i "istenmeyen kişi" ilan etmesinin siyasi bir karar olduğunu ve BM personeline yönelik saldırıların devamı olarak görüldüğünü bildirdi.
18- İsrail'in Gazze’ye saldırıları 362 gündür devam ediyor.
19- İsrail ordusu Beyrut'un güneyindeki Dahiye'nin mahallelerine hava saldırısı düzenledi.
20- İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, barış çağrısında bulundu: "İsrail, misafirimizi başkentimizde öldürerek bizi bu gerginliğe sürükledi."
21- İran Meclisi, soykırımcı İsrail'e yapılan balistik füze saldırısını kutladı.
22- ABD Başkanı Joe Biden: İsrail'in, İran'ın nükleer tesislerine saldırmasını desteklemiyorum.
Yorumlar
Kalan Karakter: