Türkiye
- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'nde düzenlenecek "İslam Medeniyetinde Düşünce Krizleri ve Tefekkür Konferansı"na katılacak. (Ankara/18.00)
- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Adalar İlçe Başkanlığı ve Adalar Belediyesine ziyarette bulunacak ve Lozan Antlaşması'nın 101. Yılı Etkinliği'ne iştirak edecek. (İstanbul/15.00/16.00/18.00)
- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak. (Ankara/10.00)
- TBMM'den Haberler:
- AK Parti ve İYİ Parti Meclis grup toplantıları yapılacak.
- Genel Kurulda Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri devam edecek. (TBMM/11.45/10.30/14.00)
- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK'ın 61. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni'ne katılacak. (Ankara/10.00)
- Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Milli Tarama Sistemleri (MİLTAR) imza törenine iştirak edecek. (Ankara/10.00)
- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, temmuz ayına ilişkin finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksini açıklayacak. (Ankara/10.00)
- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, başkanlığın kuruluş yıl dönümü vesilesiyle düzenlenecek "İletişim Başkanlığının Altıncı Yılında Türkiye İletişim Modeli Sempozyumu"na katılacak. (Ankara/10.00)
Dünya
- İsrail'in Gazze Şeridi'ne Saldırıları ve insani krizin yansımaları izlenmeye devam ediyor. (Gazze/Kudüs)
Spor
- Trendyol 1. Lig yeni sezon fikstür çekimi, TFF'nin Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilecek. (İstanbul/14.00)
- UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında Slovakya'nın Ruzomberok takımına konuk olacak Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı ve bir oyuncu, müsabakanın oynanacağı MFK Futbol Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Bordo-mavili takım, son antrenmanını da burada yapacak. (Ruzomberok/18.30/19.00)
- UEFA Konferans Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında San Marino'nun La Fiorita ekibini konuk edecek RAMS Başakşehir'in teknik direktörü Çağdaş Atan ve bir oyuncusu, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Turuncu-lacivertli ekip, son idmanını burada gerçekleştirecek. (İstanbul/18.30/19.00)
- Galatasaray, yeni sezon çalışmalarını sürdürdüğü Avusturya'da İtalya'nın Lecce ekibiyle Raiffeisen Arena'da hazırlık maçı oynayacak. (Linz/20.30)
Bugün, Türkiye ve dünyada önemli etkinlikler ve toplantılarla dolu bir gün olacak. Hem siyasi hem ekonomik hem de spor alanında pek çok önemli gelişme yaşanacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: