MÜSİAD tarafından "Vizyoner Anadolu Buluşmaları" kapsamında Korel Termal otelde düzenlenen 101. Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının gala yemeğine yoğun katılım oldu.
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen Vizyoner Anadolu Buluşmaları yemeğine Vali Mustafa Tutulmaz, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammed Güven, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, İlimiz Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, işadamları, MÜSİAD Şube Başkanları ve üyeleri katıldı.
Programda sırasıyla MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Karakol, Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammed Güven birer konuşma yaptılar.
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "2019 yılında Türkiye ekonomisi, yavaş fakat istikrarlı bir şekilde büyümeye devam edecektir. İş insanları olarak bu dönem içerisinde elde edilen rakamları olumlu karşılıyoruz." dedi.
Türkiye'ye yapılan en büyük saldırıdır
Dünyanın siyasi ve ekonomik olarak hareketli ve zorlu günlerden geçtiğini dile getiren Kaan, şöyle devam etti:"Bundan dolayı yaptığımız gözlemler, tespitler sahici ve reel oluyor. Burada iki gün boyunca bu gözlemlerimizi, mevcut sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi etraflıca konuşacağız. 2018, bilhassa ikinci yarısı itibarıyla Türkiye ekonomisi için oldukça zor bir dönem olarak geride kaldı. Bu yıl, ülkelerin, hükümetlerin sınandığı bir yıl olarak da tarihteki yerini aldı. Ayrıca ticaret savaşı diye yeni bir kavram daha öğrendik. Bu çetin tabloda Türkiye, küresel ekonomi ve politika bağlamında zor bir yıl olması beklenen 2019 öncesinde kendi siyasi ve ekonomik paradigma değişimini başlatmayı başardı. Özellikle de MÜSİAD olarak biz, pek çok saldırılarda mağdur olduk. Ama Ağustos 2018 yılındaki saldırı, bugüne kadar Türkiye'ye yapılan en büyük saldırıdır. Bizi zaten savaşarak yıkmayacaklarını biliyorlar. Ama biz, bu saldırıları Cumhurbaşkanımızın, hükumetimizin sayesinde yeni ekonomi paketiyle hedeflenen 2018 yılı sonu rakamını tutturarak bertaraf ettik."
Afyonkarahisar Sağlık Alanında Ülkemizin Önemli İlleri Arasında Olacak
Termalin İlimiz için büyük bir zenginlik olduğunu ifade eden Vali Tutulmaz; “Termal bizim gerçekten tarihten bu tarafa gelen en büyük zenginliğimiz. Biz şu anda termalin her şeyinden faydalanan bir il konumundayız. Suyu yerden çıkarıyoruz ilk olarak elektrik enerjisi üretiyoruz. Daha sonra bunu seralarda kullanıyoruz. Bu arada ilimizde 1200 dönüm Termal seranın olduğunu ifade etmek isterim. Ayrıca ilimizin önemli bir kesiminin ısıtmasında kullanıyoruz. Termal otellerde termal turizm amaçlı kullandığımız termal kaynaklarımızı Üniversitemiz bünyesinde ve birkaç sağlık alanında da kullanılıyoruz. AFSU Sağlık Bilimleri Üniversitemizin 150 yatak kapasiteli tesisi neredeyse 9 aya kadar bir sürede randevu verilebiliyor. Bu da önemli bir oranda bu alanda boşluk olduğunu ve talebin olduğunu gösteriyor. Önümüzdeki 5 - 10 yıllık süreçte Afyonkarahisar denince sağlık alanında da önemli iller arasında olan bir konuma gelmiş olacağız. Zaten termal denince Afyonkarahisar akla geliyor. ” dedi>>>Mehmet Karakaş
Yorumlar
Kalan Karakter: