Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin iki kutuplu bir siyaset anlayışına sıkışmaması gerektiğini vurgulayan Erbakan, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ile Milli Görüş fikriyatına dayalı bir üçüncü ittifak kurulabileceğini açıkladı.
Erbakan, “İki kutuplu bir siyaset olmaması gerektiğini, güçlü bir üçüncü alternatifin olması gerektiğini eskiden beri ifade ediyoruz. Bunun için de Saadet Partisi ve Gelecek Partisi gibi Milli Görüş fikriyatına yakın partilerle bir seçim ittifakı yapılabilir, bir sinerji oluşturabiliriz” dedi.
“CUMHUR İTTİFAKI’NDA YER ALMAYACAĞIZ”
Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı içinde yer almayacağını belirten Erbakan, iktidara ve muhalefete ayrı hukuk uygulandığını ifade ederek adalet vurgusu yaptı. “Yargıda adalet olmadığını, iktidara ayrı muhalefete ayrı hukuk uygulandığını görüyoruz” diyen Erbakan, yaşanan adaletsizliklerin toplumun tamamını olumsuz etkilediğini söyledi.
Erbakan, Giresun’un Ören beldesinde yaşanan su kesintisi olayına dikkat çekerek, “Burada esas olarak cezalandırılan halktır. Hani millet iradesi diyorduk, sandık diyorduk” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
“MİLLİ GÖRÜŞ GÖMLEĞİNİ SON KEZ GİYME FIRSATINI KAYBETTİLER”
Fatih Erbakan, Milli Görüş anlayışının Türkiye’nin borçsuz kalkınmasının anahtarı olduğunu belirtti. “Denk bütçe yapılması, faiz ödemelerinden kurtulmak, paylaşımda ve yönetimde adaletin sağlanması Milli Görüş’ün temelidir” diyen Erbakan, bazı partilerin bu çizgiden uzaklaştığını ifade etti:
“2023 seçimlerinde Milli Görüş gömleğini tekrar giydirelim diye uğraştık ama maalesef başarılı olamadık. Denk bütçe yapılsın, kaynaklar emekliye, memura, çiftçiye verilsin dedik ama aynı tas aynı hamam devam edildi. Böylece Milli Görüş gömleğini son kez giyme fırsatını kaybettiler.”
“CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAĞIM”
Fatih Erbakan, 2023 seçimlerinde olduğu gibi önümüzdeki seçimlerde de cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden aday olmasını doğru bulmadığını belirten Erbakan, “Biz 2023 seçimlerinde adaylıktan çekildik ama bundan sonra herhangi bir ismi desteklemek yerine kendi adaylığımızı koyacağız” dedi.
 
                     
                 
                 
         
                         
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
        
Yorumlar
Kalan Karakter: