TÜİK, 2025 yılının son ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını kamuoyuyla paylaştı. Verilere göre, TÜFE aralık ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,75 artış gösterirken, yıllık enflasyon yüzde 30,89 seviyesinde gerçekleşti.
6 Aylık Enflasyon Farkı Kesinleşti
Mevcut mevzuat gereği SGK ve Bağ-Kur emeklileri, her yıl ocak ve temmuz dönemlerinde bir önceki 6 aylık süreçte oluşan enflasyon oranı kadar artış alıyor.
2025 yılının ikinci yarısını kapsayan temmuz (yüzde 2,06), ağustos (yüzde 2,04), eylül (yüzde 3,23), ekim (yüzde 2,55) ve kasım (yüzde 0,87) ayı verilerine, bugün açıklanan yüzde 0,75’lik aralık ayı enflasyonunun eklenmesiyle 6 aylık kümülatif artış oranı belirlendi.
Buna göre, işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam oranı yüzde 12,04 oldu.
2025 Yılı İkinci Yarı Enflasyon Seyri
Emekli zammının temelini oluşturan 2025 yılının ikinci yarısındaki aylık enflasyon rakamları şu şekilde gerçekleşmişti:
• Temmuz: %2,06
• Ağustos: %2,04
• Eylül: %3,23
• Ekim: %2,55
• Kasım: %0,87
• Aralık: %0,75
Kesinleşen bu oranların ardından, yeni maaşların ocak ayı ödeme döneminden itibaren hesaplara yatırılması bekleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: