Edinilen bilgiye göre, Kadelli Mahallesi'nde Sabri Pan'a ait lokantaya gelen 17 yaşındaki M.Ö, yanındaki pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açtı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.
Saldırıda ilk belirlemelere göre restoran sahiplerinden Sabri Pan ile iş yeri çalışanı Ahmet Ercan Can olay yerinde yaşamını yitirdi.
Sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırılan 8 yaralıdan Yusuf Oktay ve Abdullah Koca da doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükselirken, diğer yaralıların tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.
Yaşamını yitirenlerden Yusuf Oktay'ın çobanlık yaptığı ve saldırı esnasında restoran yakınlarında hayvan otlattığı belirtildi. Ölenlerin cenazeleri, otopsi işlemleri için hastane morguna kaldırıldı.
Olayın ardından hayatını kaybedenlerin yakınları hastane önünde toplanırken, güvenlik güçleri hem olay yerinde hem de hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.
Jandarma ve emniyet ekipleri, saldırının ardından kaçan şüpheli M.Ö'nün yakalanması için havadan ve karadan geniş çaplı operasyon başlattı. Zanlıyı arama çalışmaları devam ediyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: