Fenerbahçe’de olağanüstü seçimli genel kurul sürecine ilişkin dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. İddialara göre kulüp başkanı Sadettin Saran, yönetim kurulu ve yakın çevresiyle yaptığı görüşmelerin ardından güven tazelemek amacıyla olağanüstü genel kurula gitme kararını değerlendirmeye aldı.
Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Fenerbahçe Yönetim Kurulu’nun “Olağanüstü Seçimli Genel Kurul” kararı aldığını ifade etti.
ALİ KOÇ’TAN DESTEK MESAJLARI
Süreçte eski başkan Ali Koç’un da önerilerde bulunduğu ve camiaya destek mesajları verdiği ileri sürüldü. Sabuncuoğlu’nun paylaşımında, Ali Koç’un sürecin başından itibaren Sadettin Saran’ın yanında olduğu ve destek verdiği bilgisine yer verildi.

KONGRE TARİHİ SEZON SONUNA PLANLANABİLİR
Paylaşılan bilgilere göre, kulüp bünyesindeki futbolcular ve transfer görüşmesi yapılan isimler, bir sezon içinde ikinci kez seçimli genel kurul yapılması ihtimali nedeniyle tedirginlik yaşadı. Bu kapsamda konunun kulüp yöneticilerinden Devin Özek’e iletildiği belirtildi.
Sadettin Saran’ın, takımın seçim sürecinden olumsuz etkilenmemesi ve transfer çalışmalarının zarar görmemesi amacıyla kongrenin sezonun son maçına göre planlanmasını istediği öne sürüldü. Söz konusu planlamanın futbolcular, transfer görüşmesi yapılan oyuncular ve teknik heyet tarafından olumlu karşılandığı aktarıldı.
ADLİ SÜREÇLE İLGİLİ AÇIKLAMA
Öte yandan Sadettin Saran hakkında yürütülen adli süreç de gündemde yer aldı. Saran’ın, ünlülere yönelik yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi. Dosyanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü, yaptırılan testlere ilişkin farklı numunelerde farklı sonuçlar alındığı ve ikinci test sonucunun henüz kamuoyuyla paylaşılmadığı kaydedildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: