İddiaya göre olay, yaklaşık üç ay önce Sivrihisar Devlet Hastanesi'nde yaşandı. Hastane Müdürü T.Y. ile personel A.D. arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüdü. Hastane koridorunda başlayan gerginlik sırasında T.Y.'nin, A.D.'ye fiziksel müdahalede bulunduğu öne sürüldü. Tartışmanın daha sonra hastane bahçesine taşındığı ve burada müdürün attığı yumruk sonucu A.D.'nin yere düştüğü iddia edildi.
Güvenlik Kamerası Görüntüleri Gündem Oldu
Yaşanan olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine olay kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Görüntülerin kısa sürede yayılmasının ardından Sivrihisar Devlet Hastanesi Müdürü T.Y., kaymakamlık kararıyla görevinden açığa alındı. Olayla ilgili idari soruşturma süreci de resmen başlatıldı.
İl Sağlık Müdürlüğü: Süreç Titizlikle Takip Ediliyor
Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü, hastanede yaşanan olaylara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sivrihisar Devlet Hastanesi'nde meydana gelen her iki olayla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından idari soruşturma başlatılmış olup, süreç titizlikle ve hassasiyetle takip edilmektedir." Yetkililer, soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğünü ve gerekli idari işlemlerin yürütüldüğünü bildirdi.
Güvenlik Görevlisi Hakkında da Soruşturma
Öte yandan aynı hastanede görev yapan bir güvenlik görevlisinin, bekleme salonunda şakalaştığı bir kadının kucağına oturduğunu gösteren görüntülerin ortaya çıkması üzerine de idari soruşturma başlatıldı. İl Sağlık Müdürlüğü, her iki olayın da ayrı ayrı değerlendirildiğini ve gerekli incelemelerin sürdüğünü açıkladı.
Darp Edildiğini İddia Eden Personel: "Hiçbir Şey Hatırlamıyorum"
Hastane müdürü tarafından darbedildiğini öne süren A.D., yaşadığı olay nedeniyle beyin travması geçirdiğini belirterek şu açıklamayı yaptı: "Olay hastanede personel arkadaşımla tartışmamdan dolayı ortaya çıktı. Kurum müdürümüzle bu konu hakkında görüşeceğimiz zaman, zaten sosyal medyadan gördüğümüz üzere darbedildiğim açıkça bellidir. Beyin travmasına bağlı olarak hiçbir şey hatırlamıyorum. Daha sonrasında ikinci darbedildiğimi kamera kayıtlarından soruşturma aşamasında gördüm, öğrendim. İnceleme başlatılmasını talep ettim. Umarım bunlar karşılık bulur."
Yorumlar
Kalan Karakter: