SİLAHLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 5 YARALI
İnşaattan binaya toz gittiği gerekçesiyle çıkan kavgada 1 kişi öldü, 3 çocuk 5 kişi yaralandı.
Yayınlanma :
14.09.2020 13:27
Güncelleme :
14.09.2020 13:27


Olay, Dinar ilçesi Stadyum Mahallesi Tarla Sokak da meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yapımı devam eden inşaatın yanı başındaki binaya toz gittiği gerekçesi ile Arslantürk ailesi üyeleri ile inşaat işçileri arasında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşünce iki grup bir birlerine inşat demirleri ve taşlarla saldırdı. Bu sırada evden aldığı tabanca ile inşaat işçilerinin üzerine ateş açtığı öne sürülen Ömer Arslantürk'ün (40) silahından çıkan kurşunlarla Özkan Tokay (21) ve Emrah Özsaliç (28) vuruldu. Ambulans ile Dinar Devlet Hastanesine kaldırılan ve vücudunu 3 mermi isabet eden Tokay yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Bacağından vurulan Özsaliç ise Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
Katil zanlısı aranıyor!
Olayda yaralanan inşaat işçilerinden F. Tokay (15) Sandıklı Devlet Hastanesinde, kendi imkanları ile Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesine giden Nurcan Arslatürk (35), M. Arslantürk (16) ve E. Arslantürk (14) ise tedavi altına alındılar.
Olayın ardından kaçan Ömer Arslantürk’ün arandığı öğrenilirken, olayda kullanılan tabanca ve inşat demirlerine ise polis tarafından el konulduğu bildirildi.
Olayla ilgili polis tarafından başlatılan inceleme çalışmaları devam ediyor. >>İHA
Afyonkarahisar Valiliğinden, Dinar'daki cinayetle ilgili açıklama:
Afyonkarahisar Valiliğinden yapılan açıklamada, Dinar’da 1 kişinin ölümü, 3'ü çocuk 5 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan olayın bazı sosyal medya platformları ile PKK terör örgütü yandaşı haber sitelerinde 'Afyon'da Kürtlere yönelik saldırı' başlığı ile servis edilmesinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
Dinar’da gün gece yaşanan silahlı kavgada Ömer Arslantürk'ün (40) silahından çıkan kurşunlarla Özkan Tokay (21) ve Emrah Özsaliç (28) vuruldu. Ambulans ile Dinar Devlet Hastanesine kaldırılan ve vücuduna 3 mermi isabet eden Tokay, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Bacağından vurulan Özsaliç ile darp sonucu yaralanan F. Tokay (15) ve kavgaya karışan Arslantürk ailesi üyelerinden Nurcan Arslatürk (35) ile M. Arslantürk (16) ve E. Arslantürk (14) ise çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.
Olayın ardından bazı sosyal medya siteleri ve basın yayın organlarında, olayın Kürt-Türk kavgası gibi lanse edilmesi üzerine Afyonkarahisar Valiliğinden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Bugün bazı sosyal medya platformları ile PKK terör örgütü yandaşı haber sitelerinde ‘Afyon'da Kürtlere yönelik saldırı’ başlığı altında iddialara yer verilmiştir. Konu ile ilgili yapılan araştırmada olayın ilk belirlemelerine göre 13.09.2020 günü saat 18.00 sıralarında Dinar ilçesinde devam etmekte olan bir inşaatta çalışan işçiler ile inşaata komşu olan bir evde yaşayan aile arasında gürültü ve oluşan tozdan dolayı gerçekleşen tartışmadan kaynaklandığı anlaşılmıştır” denildi.
“Olayın sebebine ilişkin gerekçeler maksatlı olarak çarpıtılıyor”
Olayın toplumsal yanının olmadığının vurgulandığı açıklamanın devamında, “Olay, yargıya intikal etmiş ve Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır. Olayın inşaat işçileri ile inşaata komşu aile arasında cereyan ettiği, toplumsal bir yanının bulunmadığı anlaşılmıştır. Konunun bazı değişik sosyal medya platformları ve haber sitelerinde iddia edilen hususlarla bir ilgisinin bulunmadığı anlaşılmış olup, olayın sebebine ilişkin gösterilen gerekçelerin maksatlı olarak çarpıtılarak yalan haberlere dönüştürüldüğü tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: