Afyonkarahisar Belediyesi Ekim ayı Belediye Meclis toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in başkanlığında gerçekleştirildi. Ekim ayı Belediye Meclisi toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yürütülen çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Başkan Mehmet Zeybek; ”İlimizi ve ülkemizi tanıtmaya devam ediyoruz. Şehrimizin tarihi dokusunu korumak ve yapıların ön plana çıkması ve turizme kazandırılması için çalışmalarımız devam ediyor. Gün geçtikçe ortaya çıkan manzara sonrasında turizm amaçlı yapılan ziyaretlerdeki sayılar da artıyor. Ulu Camii Unesco tarafından dünya mirasına alınması ile mutluluk duyduk. Bu tarihi dokunun restorasyon çalışmaları için de ciddi manada ekonomik katkı sunulacağına inanırken emeği geçen mesai arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” İfadelerini kullandı.
YENİ HALİNE VERİLEN TEPKİLER GAYET OLUMLU
Uzun Çarşı’da yapılan çalışmaları tamamlanan restorasyon çalışması sonrasında güzel tepkiler aldıklarını dile getiren Başkan Zeybek; “Uzun Çarşı bilindiği üzere yerli ve yabancı turistlerin en işlek noktalarından biri olmasına karşılık çevre düzensizliği vardı. Ekiplerimizle gece gündüz çalışarak restorasyon çalışmalarını tamamlayıp hizmete açtık. Ortaya çıkan manzara sonrası vatandaşların tepkisi de bizleri memnun etti. Caddenin trafiğe açılıp açılmaması konusunu komisyonumuzun değerlendirmesine bıraktık” dedi.
“SEÇİM YATIRIMI YAPMIYORUZ BÖYLE BİR KAYGIMIZ YOK”
Ambaryolu ve Bedesten kavşağı ile ilgili planlanan yatırımlara ilişkin de açıklamalarda bulunan Başkan Zeybek, Ambaryolu’nda tek yön uygulamamıza başlamıştık. Bu noktada bulunan Kadınanaları peyzaj çalışması ile bedesten kavşağına taşımayı planladık. Bedesten kavşağında yeni bir görsel düzenlemeyi yakın sürede başlayarak tamamlamayı planlıyoruz. Ambaryolu’nda ise tek yön çalışması yaparken su isale hatlarımızı da yeniliyoruz. Bunun yanı sıra mevcut taşları kullanmak şartıyla kaldırımları 1metre genişletme konusunda da esnaflarımızın görüşünü alarak daha rahat gezilebilen bir caddeye dönüştürmek istiyoruz. Asfaltlama çalışmaları ile konforlu bir caddeyi hizmete açmayı hedefliyoruz. Aydınlatma direkleri değişsin talebini de elektrik dağıtım şirketi ile görüşerek değerlendireceğiz. Bu çalışmaların seçim yatırımı olduğunu düşünenler de olabilir ancak böyle bir kaygımız yok. Amacımız şehrin güzelleşmesini sağlamak ve kalıcı güzellikler bırakmak” diye konuştu.
“GASTRONOMİ ALANINDA İLİMİZİ VE ÜLKEMİZİ TANITMAYA DEVAM EDİYORUZ”
5. GastroAfyon Festivalinin yoğun bir katılımla gerçekleştiğini ifade ederek şehrin ve ülkenin gastronomi alanında tanıtımına önemli katkılar sağladıklarını ifade eden Başkan Zeybek; “3 gün süren 5. GastroAfyon Festivali’ni gerçekleştirdik. 81 ilden birçok şehrin katılım sağladığı, önemli şeflerin iştirak ettiği güzel bir festival oldu. İlimizin yöresel lezzetlerini tanıtma fırsatı bulurken tüm illerin yöresel lezzetlerini de halkımıza tanıtma ve tattırma fırsatı bulduk. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin gösterdiği ilgiden de çok memnun olduk. Yağmura rağmen ilginin yoğun olması da gelecek yıllar için bizleri ümitlendirdi.
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in geride kalan 1 aylık süre zarfında yapılan çalışmalar ve planlanan yatırımlara ilişkin açılış konuşmasının ardından 27maddenin yer aldığı gündem maddelerine geçilerek komisyonlardan gelen raporlar ve komisyonlara havale edilen gündem maddeleri oylanarak karara bağlandı.
>>Mustafa KILINÇ - Hilal PARLAK - Hüseyin ER
Yorumlar
Kalan Karakter: