Konya’da 23 Ekim 2025 tarihinde polis merkezinde meydana gelen cinayet, adli süreçte yeni bir boyut kazandı. 22 yaşındaki Enes Koçak, kuzenini taciz ettiği iddia edilen Serdar Bayar’ı polis merkezinde bıçaklayarak öldürdü.

Enes Koçak, savunmasında olayı şöyle anlattı:
“Serdar’ı görünce yaptıkları aklıma geldi ve dayanamadım, bıçağı çıkardım. Kaç kez bıçak salladığımı hatırlamıyorum. Kendimi kaybettim, her şey bir anda oldu. Kendime engel olamadım. Bıçağı, kuzenimi aramak için Serdar’ın evine gittiğimde aldım. Pişmanım, öldürme niyetim yoktu.”

Olay günü polis merkezinde babası Seyfettin Koçak ile birlikte bulunan Enes Koçak’ın babası, yaşanan tartışma sırasında bıçağı fark etmediğini belirtti. Mahkeme sürecinde Mahmud Sami Koçak ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Serdar Bayar’ın annesi Yurdanur Bayar, oğlunun karakolda canice katledildiğini savunurken, ailenin avukatı Mehmet Fatih Soylu, baba Koçak’ın bıçağı peçeteye sararak oğluna verdiğini ve cinayetin planlı işlendiğini iddia etti. Avukat, olayın bedenen ve ruhen savunmasız bir kişiye karşı işlendiğini vurguladı.
Konya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden dava sürecinde, tanıkların dinlenmesinin ardından duruşma ertelendi.
Yorumlar
Kalan Karakter: