Pazar esnafı diyor ki?
AVM’ler Haftada bir gün kapatılsın
Afyonkarahisar Sebzeciler Odası Başkanı Veysel Gök ve Pazar esnafı Çarşamba günleri kurulan kapalı katlı Pazar yerinde müşterilere karanfil dağıttı.
Esnaf adına açıklama yapan Başkan Gök, Pazar esnafının yaşadığı sorunları dile getirerek, büyük AVM’lerin haftada 1 gün olsun kapatılması gerektiğini dile getirdi.
Pazarda Rekabet ortamı var
Pazarda Taze mal bulabilme ve fiyat rekabetinin olduğunu aktaran Başkan Gök. Bu durumunda fazlasıyla rekat ortamını yarattığını söyleyerek; “Pazarcı kardeşlerimizle, sıralı market AVM’lerin bazı farklılıklarına değineceğim. Mesela bizim pazarımızda bir malı ortalama 100 esnaf satışa sunar. Buda rekabet, kalite, bol çeşitlilik tazelik hesaplı alışveriş demektir. Onlarda ise bir mal bir kişiyi aittir. Bizlerde fiyat artışlarında etiketler tektir. Yani göz boyama gönül aldatma olmaz. 3 lira ya da 5 lira gibidir. Onlarda ise 5.99, 6. 99 TL’dir. Bazı şovmenler çıkar bizlere bir mal 5 lira iken fırsatçı der. Aynı mal o dakika onlarda 8 .99 TL’dir. Kimse bir şey demez. Mesela 41 TL’lik alışınızı bizler 40 TL yeter deriz. Onlarda 401 TL’lik alışımıza 400 TL’yi teklif dahi edemesiniz.”şeklinde konuştu.
Doğal alışverişin adresi Pazar yeridir
Doğal alışverişin adresi Pazar yeridir diyen Başkan Gök “AVM’lere giden hiç kimse kayıtsız kalamıyor bütün sistem daha fazla zaman geçirmeye ve daha fazla para bıraktırmaya yöneliktir. İnsanlar ihtiyaç duyduğu ya da duymadığı ürünü aldığını fark etmiyor bile. Oysa Pazar yerleri doğal alış verişin yanında birçok müşterilerinin katkı ve kazanımları vardır. Bizlere yazılan cezaları bazen 1 aylık kazancımız ödeyemezken onlara yapılan denetim ve cezalara bir dakikalık kazancı bile etmiyor. Gün geçmiyor ki mantar gibi türemesinler. Hiç olmazsa hafta 1 gün kapatılsınlar. Bugün pazarımıza sadece bir haftada Afyon nüfusunun yarısında fazlası geliyor. Böylesi bir hizmeti nimeti göz ardı etmeyelim.”dedi.
Son günlerde stokçular iyice azıttı
Son günlerde stokçuluğun arttığını ifade eden Başkan Gök “Bir de son günlerde stokçular iyice azıttı. 20 liralık mala 50 lira yapıyorlar. Arkasından yüzde 10 indirim adı altında sahtekârlığını kahramanlığa dönüştürüyorlar. Bu resmen devletimize hançer saplamaktır” diye konuştu. >>Yasin Başpınar
Yorumlar
Kalan Karakter: