Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerine göre, yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Özellikle iç ve batı bölgelerde gündüz sıcaklıklarının artmasıyla sonbahar havası, kısa süreli bahar günlerine dönüşecek. İstanbul’da hafta ortasına kadar güneşli bir gökyüzü hakim olacak. Sıcaklıklar yer yer 20 derecelerin üzerine çıkarak bahar değerlerine, yani halk arasında “Pastırma Ayazı” olarak bilinen dönemsel sıcak havaya ulaşacak.
SAĞANAK YAĞIŞ ÇARŞAMBA GELİYOR
Salı gününden itibaren batı illerinde bulutlanma artarken, çarşamba günü itibarıyla gök gürültülü sağanak yağışlar etkisini gösterecek. Başta İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Bolu olmak üzere birçok kentte yerel kuvvetli yağış bekleniyor. Uzmanlar, sıcak havanın ardından yaşanacak ani hava değişimine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre bugün yurt genelinde yağış beklenmiyor. Yurdun batı kesimleri parçalı bulutlu, diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis hadisesi görülecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: