CHP Genel Başkanı Özgür Özel, son günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek hakkında ortaya atılan Lüksemburg bağlantılı maaş iddialarını sert bir şekilde eleştirdi. Özgür Özel, Gürlek’in suçlarını örtbas etmek için çeşitli stratejiler kullandığını savunarak, "Akın Gürlek, Erdoğan’ın yazılı olmayan anayasasında suç işlemek üzere görevlendirilmiş, suçlarından mesul olmayan gladyatör." ifadesini kullandı.
Özel, Akın Gürlek’in, Lüksemburg’daki Eti Maden Anonim Şirketi’nin yönetim kurulu üyeliğinden maaş aldığını ve bunun yasalara aykırı olduğunu belirtti.
Türkiye’de hakim ve savcıların gelir sağlayıcı faaliyetlerde bulunmalarının yasak olduğunu hatırlatan Genel Başkan Özel, Akın Gürlek’in görevde olduğu süre boyunca bu yasayı ihlal ettiğini öne sürdü. “Suçüstü yakalandı, kendini kurtarmaya çalıştı. O dönemdeki eylemleri hukukla bağdaşmıyor.” dedi.

Özgür Özel, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) Gürlek hakkında bir soruşturma başlatmaları çağrısında bulundu.
Gürlek’in bu tür faaliyetlerle ilgili sorumsuzca hareket ettiğini ve bunun cezasız kalmaması gerektiğini savundu. “Akın Gürlek, görevini kötüye kullanarak suç işlediği halde neden soruşturma yapılmıyor? Bu durumun ardında başka hesaplar mı var?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu'na Yönelik Yorum: "Mucize" Suçlanabilir mi?
Özgür Özel, gazetecilerin ifade verme süreci ve telefonlarına el konulmasına da tepki gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun büyük bir kalabalıkla gerçekleştirdiği etkinlik hakkında gazetecilere “Ekrem İmamoğlu mucizesi” başlıklı bir yayın yapmalarının suç sayılmasının, ifade özgürlüğüne ciddi bir tehdit olduğunu belirtti. Özel, "1 milyon 200 bin kişi bir etkinlikte gece yarısı toplanmışken, buna mucize demek suç olabilir mi?" diyerek, gazetecilerin serbestçe haber yapmalarının engellenmesinin demokrasiye büyük bir darbe olduğunu söyledi.

Özel'in Erdoğan’a Cevabı: "Ağzını Bozan Erdoğan'a Tepki"
Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik “Türkiye böyle bir siyasi üslubu hak etmiyor” şeklindeki açıklamalarına da yanıt verdi. Erdoğan’ın dilinin, özellikle eleştirilere yönelik daha seviyeli ve olgun olması gerektiğini belirten Özel, "Dinime küfreden Müslüman olsa, o ağzını bozduğunda neler söylediğini saysam, akşam haberlerinde kullanamazsınız!" diyerek Erdoğan’ın dilini sert bir dille eleştirdi.

Özel, Erdoğan’ın aslında kendisiyle ilgili tartışılmaması gereken bazı konulardan dikkatleri uzaklaştırmaya çalıştığını ifade ederek, “Sizin sokak köpeklerinden ne farkınız var!” sözlerini de hatırlatarak, bu tür saldırgan üslubun siyasette yeri olmaması gerektiğini vurguladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: