Afyonkarahisar’da eğitime kültürel dokunuşlar katmaya devam eden Beceri Atölyeleri, somut meyvelerini vermeye başladı.
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Çayırbağ İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerle birlikte ata tohumu ürünlerinden geleneksel usullerle turşu kurdu.
Minik öğrencilerle hem keyifli hem öğretici anlar paylaşan Müdür Sünnetci, çocukların kendi elleriyle kurduğu turşuları hatıra olarak kabul etti. Etkinliğin sonunda öğrenciler de Geleneksel Çocuk Oyunları Seti ile ödüllendirildi.
Sınıfları ve beceri atölyelerini de gezen Müdür Sünnetci, öğretmen ve idarecilerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin performanslarını ilgiyle takip eden Müdür Miraç Sünnetci, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
“Eğitim yalnızca akademik başarıdan ibaret değildir. El becerisi, üretkenlik ve kültürel bağlar da eğitimin önemli bir parçasıdır. Ata tohumlarımızla yapılan bu etkinlikler, çocuklarımızın hem üretim sürecini deneyimlemesine hem de kültürel değerlerle bağ kurmasına imkân tanıyor. Öğretmenlerimizin bu süreçteki katkıları da takdire şayandır. Gelecek, bu değerleri bilen ve sahip çıkan nesillerin omuzlarında yükselecek.”
Ziyaret, öğretmenler odasında yapılan görüşmeler ve toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: