Bugüne kadar insanlarımıza Türkiye ekonomisinin ve dalgalı kur dalgalanmasının, Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak isteyen dış güçler tarafından yapıldığı algısı oluşturulmuştur diyen Mısırlıoğlu: “İktidar temsilcileri bu gün geldiğimiz noktada zenginin daha zengin ve daha çok para kazandığı, fakirinde üç aylık kur dalgalanmasında geçimini sağlayıp karnını doyurmak için elinde avucunda ne varsa harcayarak, yaşam mücadelesi için sıfırı tüketmiş bir duruma getirildi”dedi. Başkan Mısırlıoğlu ayrıca toplantıda, dolara yapılan son müdahale ile yapılan zamların geri alınıp, alınmayacağını da sordu.
“ENDİŞE İLE TAKİP ETMEKTEYİZ”
Üç aylık süreçte iğneden ipliğe her şeye zam yapıldı diyen Mısırlıoğlu: “Elbette TL’nin değer kazanması ve ekonominin istikrara kavuşması hepimizin beklentisi olduğu gibi yaşanan son durumu endişe ile takip etmekteyiz. Bu üç aylık süreçte iğneden ipliğe her şeye zam yapıldı, market raflarında sabah başka fiyat, öğleden sonra başka fiyatın olduğu bir dönemi yaşadık. İnsanımız geçim derdi ile mücadele ederken kur dalgalanmasından kaynaklı mevduatlardaki dövize endeksli Türk Lirasına aradaki kur farkının hazine tarafından karşılanacak olması adeta parası olanın kat ve kat kazanacağı, parası olmayan fakir ve fukaranın ezileceği bir ekonomi politikası izleneceği açıklandı”dedi.

VATANDAŞIN GEÇİM MASRAFINI KİM KARŞILAYACAK?
Çarşı pazardaki esnafın bu dalgalanmadan kaybı ne olacak diyen Başkan Mısırlıoğlu: “Vatandaşımız bu üç aylık sürede dalgalı kur yüzünden bir yıllık tüketim masrafını üç ayda bitirdi. Vatandaşın kalan dokuz aylık geçim masrafını kim karşılayacak. Bu güne kadar yapılan zamların seyri ne olacak. Hatırlanacağı üzere üç ay önce unun çuvalı 190 lira idi, dün itibari ile 400 liradan satılmaktaydı. Bu yapılan zamlar geri alınacak mı? İğneden iğliğe yapılan zamlar sonucu fiyatı artan ürünler eski seviyesine dönecek mi? Yoksa yapanın yaptığı yanına kar mı kalacak”dedi. >>YASİN AY
Yorumlar
Kalan Karakter: