MİLLETVEKİLİ ÖZKAYA, BM İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONFERANSINDA KONUŞTU
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı (COP 29) kapsamında Türk Delegasyonu ile birlikte Azerbaycan'ın Bakü şehrinde yapılan konferansta bir konuşma gerçekleştirdi.
Milletvekili Özkaya yaptığı konuşmasında; İsrail’in saldırıları sonucunda karbon emisyonu miktarının 26 ülkenin karbon emisyonunu aştığını dile getirerek, dünyaya ve çevreye zarar verdiğine değindi.
Milletvekili Özkaya COP 29 konferansında yaptığı konuşmasında şu cümlelere yer verdi: “İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda ortaya çıkan karbon emisyonu miktarı, 26 ülkenin karbon emisyonunu aşmıştır. 2. Dünya Savaşındaki bombalardan çok daha fazlası kullanılarak karbon emisyonu ciddi manada dünyaya zarar vermiştir. Bu Savaş Gazze'de on yıllar boyunca telafi edilemeyecek büyük çevresel zararlara neden olmuştur. Daha adil bir dünya mümkün”.
Yorumlar
Kalan Karakter: