Cengiz Üstün Hakkında Verilen Disiplin Cezasına Durdurma!
Mahkeme, verilen kararın hukuka aykırı olduğunu vurguladı.
Disiplin Kurulu Kararı Mahkemeden Döndü
Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Cengiz Üstün hakkında, Birlik Disiplin Kurulu tarafından verilen ve başkanın esnaflık faaliyetlerinden uzaklaştırılmasını öngören karar, yargıdan döndü. Afyon İdare Mahkemesi, söz konusu işlemin hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle yürütmenin durdurulması kararını verdi.
Şikâyet, Sabri Can Bekle’den Gelmişti
Disiplin süreci, Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Can Bekle’nin yaptığı şikâyetle başlamıştı. Bekle’nin başvurusu üzerine Disiplin Kurulu, Başkan Cengiz Üstün hakkında işlem başlatmış ve neticede cezai yaptırım uygulanmıştı. Ancak mahkeme, bu süreçte hukuki dayanakların yeterli olmadığını tespit etti.
"Esnaflık Faaliyetlerine Aykırı Bir Durum Yok"
Afyonkarahisar ESOB Hukuk Müşaviri Fahri Fevzi Kartal’ın açıklamasına göre, mahkeme kararında, Cengiz Üstün’ün esnaflık faaliyetlerine ilişkin ilgili yasa ve yönetmeliklere aykırı bir durumun mevcut olmadığına dikkat çekildi. Bu nedenle Disiplin Kurulu tarafından verilen uzaklaştırma kararı hukuka aykırı bulundu.
>>Yasin AY
Yorumlar
Kalan Karakter: