Bir süredir Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören Sultan Özcan, 74 yaşında hayatını kaybetti. Özcan için Karatay ilçesindeki Kağnıcılar Mezarlığı'nda ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı.
Törene, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının ardından Özcan, Kağnıcılar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kentin Simge İsmi Oldu
Aksaray'ın Ortaköy ilçesine bağlı Cumali köyünde dünyaya gelen Sultan Özcan, 15 yaşında aşık olduğu öğretmeniyle evlenmişti. Eşinin görevi dolayısıyla bir süre Hakkari ve Giresun'da yaşayan Özcan'ın 25 yıllık evliliği, ilerleyen yıllarda yaşanan sıkıntılar ve çocuk sahibi olamaması nedeniyle sona ermişti.
Kırmızıya Olan Tutkusu Bir Kimlik Haline Geldi
Özcan'ın kırmızıya olan tutkusu, eşinin kendisine kırmızı kıyafetleri yakıştırmasıyla başlamıştı. Boşanmasının ardından kırmızıyı bir yaşam biçimi ve kimlik haline getiren Özcan, yıllarca kırmızı elbiseleri, ayakkabıları, çantası ve kırmızı makyajıyla Konya sokaklarında dolaştı.
Kent merkezinde hemen her gün görülen, vatandaşların "Kırmızılı Kadın" ya da "Sultan Abla" diye seslendiği Özcan; güler yüzü ve kendine özgü yaşam tarzıyla Konya'nın en tanınan simalarından biri haline gelmişti.
Yorumlar
Kalan Karakter: