Türkiye Büyük Millet Meclisinde Bütçe Kanunu görüşmelerinde söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal Mevzu çocuklarımızın hayatı Unecefae göre çocuk yoksulluğunda dünya ikincisiyiz diyerek, ”Çocukların gıda yoksulluğunda dünya üçüncüsüyüz. Çocuklarımızı karanlıkta yollamakta mahiriz. Sizin bakan olarak göreviniz çocukları karanlıkta okula yollamak değil çocuklarımızın beslenme çantalarının dolu olacağı bir ülke inşa etmek. Yaz saati için geçtiğimiz günlerde tüm vekillerin verileri koymasına rağmen Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanı bu uygulamanın devam edeceğini üzerine basa basa duyurdu. Çocukları karanlıkta okula göndermek güneşten ve kahvaltıdan kesmektir. “ dedi. Köksal saat uygulamasının çocukların gelişimini olumsuz etkilediğinin altını çizerek, “ Gelişim bozukluğunun ve stresin temelidir. Bu ülkede çocuklar beslenme çantalarında yiyecek olmadığı için karınlarını su ile doyuruyorlar.” dedi.
Bakanlar arasındaki uygulama farkına değindi
Köksal milli eğitim bakanları arasındaki uygulama farklarının altını çizerek, “ Sayın bakan veriler ortada Bir önceki bakan Mahmut Özer okul öncesi 1.5 milyon öğrenciye vermiş olduğu ücretsiz öğünü mevcut bakan Yusuf Tekin tarafından kaldırıldı. Yine Mahmut Özer 2023 Mayıs ayında okul öncesi eğitimin ücretsiz olacağını söyledi ama şimdiki Bakan Yusuf Tekin okul öncesi eğitime katkı payını getirdi. Mahmut Özer 2 Nisan 2023 tarihinde tüm eğitim kademelerinde okullaşma oranının yüzde doksan dokuza ulaştığı şeklinde bir twitt atarak basın açıklamasında da eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranımız yüzde doksan dokuzun üstüne çıkarıldı.” dedi. Köksal iki bakan arasında eğitim istatistikler ininde tutmadığını dile getirerek, “İki milli eğitim bakanının açıkladığı veriler birbirini tutmuyor. Mahmut Özer okul öncesinde beş yaşta yüzde doksan dokuz buçuğa ulaştığını dile getirirken ilkokulda doksan dokuz buçuk orta okulda doksan dokuz buçuk şeklinde ifade etti ama Sayın Bakan Yusuf Tekin’in döneminde milli eğitim bakanlığının resmi sitesinde ilkokul düzeyinde okullaşma oranı yüzde 93.85, ortaokul düzeyinde 91.21, ortaöğretimde 91.7 yüksek öğretim düzeyinde 46.2 iken şimdi burada tablo Yusuf Tekin öyle diyor Mahmut Özer Öyle diyor siz birbiriniz ile çelişirken birinizin dediğini diğeriniz doğrulamazken biz hanginize inanı caz sayın bakan” dedi.
“Cumhuriyet tarihinde ikinci kez kişiye özel kanun çıkarıldı”
Cumhuriyet Halk Partisi Köksal Bakan Yusuf Tekin için kişiye özel yasa çıkarıldığının altını çizerek, “13 eylül 2018 tarihinde 17 numaralı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle profesörlük geçirilecek 3 yıl şartı kaldırıldı. Rektörler profesörlük yapanlar arasından atanır şekline dönüştürüldü. Bu bizi neden ilgilendiriyor. Çünkü tam da 2 gün sonra 15 Eylül tarihinde milli eğitimin son müsteşarı olan Yusuf Tekin tam da bu hüküm sayesinde Hacı Bayram Veli Üniversitesine rektör olarak atandı. Böylece harika çocuk yasası olarak bilinen İdil Biret ve Suna Kan’ın yabancı memleketlere müzik tahlisine gönderilmesinden sonra Cumhuriyet tarihimizde kişiye özel ikinci kanun bugün bütçe görüşmelerinde milli eğitimin başında olan Yusuf Tekin’in Rektör ataması için çıkarılmıştır. Bakan Tekin’in müsteşarlık dönemi bununla da sınırlı kalmayarak bir gecede milli eğitim bakanlığının tüm yöneticileri görevden alındı.” dedi. Köksal Tekin döneminde yapılan uygulamaları eleştirerek “ Andımız kaldırıldı. Sahi sayın bakan Türküm Doğruyum çalışkanım demenin yurdunu ve milletini sevmenin andımızın sözlerinin neyi zarar etti açıklayın da bilelim?” dedi.>>EVREN ATCI
Yorumlar
Kalan Karakter: