KÖKSAL, SAĞLIK CAMİASININ SESİ OLDU
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya atanamayan sağlıkçıların akıbetini sordu.
Yayınlanma :
17.04.2020 03:07
Güncelleme :
17.04.2020 03:07


Ameliyathane teknikerliği alımına neden az kontenjan verildi?
Sayıları yaklaşık 16 bin olan Ameliyathane Teknikerlerine son alımlarda Sağlık Bakanlığı tarafından sadece 36 kişilik kontenjan verildiğini kaydeden Milletvekili Av. Burcu Köksal, “Türkiye’de yaklaşık 50 üniversitede ameliyathane hizmetleri adı altında eğitim verilmektedir. Bu bölümden mezun olan kişilere ameliyathane teknikeri veya cerrahi tekniker ünvanı verilmektedir. Sayıları yaklaşık 16 bin olan ameliyathane tekniklerine son alımda Bakanlığınızca 36 kişilik bir kontenjan verilmiştir. Mezun sayısı bu kadar fazla iken Bakanlığınızca niçin bu kadar az kontenjan verilmiştir? Önümüzdeki süreçte ameliyathane teknikeri olarak başkaca alım yapılacak mıdır?” dedi.
Diyetisyen alımı yapılacak mı?
Diyetisyen atamalarındaki durumu da Bakan Koca’ya soran Köksal, “Koranavirüs salgınından etkilendiğimiz bu günlerde beslenmenin bağışıklık sistemi üzerinde ne kadar etkili olduğunu bir kez daha anladık. Ancak beslenme konusunda eğitim alan diyetisyenlerin alımının son derece düşük olduğunu görüyoruz. Sayıları binlerce olan diyetisyenlerden son atamada sadece 160 kişi alınmıştır. Özellikle koranavirüs salgınının olduğu bu süreçte başkaca diyetisyen alımı yapılacak mıdır? 80-89 KPSS puanlarıyla dahi atanamayan diyetisyenlerin mağduriyeti giderilecek midir?” şeklinde konuştu.
120 binin üzerinde atama bekleyen ortaöğretim hemşiresi var
120 binin üzerinde atama bekleyen ortaöğretim hemşiresinin akıbetini de Bakan Koca’ya soran Köksal, “Covid-19 salgını boyunca sağlık sektörünün olmazsa olmazı olan hemşirelerin tıpkı diğer sağlık emekçileri gibi canla başla mücadele ettiğini görüyoruz. Bu süreçte hemşirelik eğitimi almış saha tecrübesi olan vatandaşlarımızın tedavisinde görev almak isteyen 120 binin üzerinde atama bekleyen ortaöğretim hemşireleride vardır. Ancak Bakanlığınızca ortaöğretim mezunu hemşireler için atama sayısı 1627 olarak açıklanmıştır. Bu sayı atama bekleyen ortaöğretim hemşirelerinin sayısı düşünüldüğünde oldukça azdır. Hem covid-19 salgınının boyutları ve bu salgından etkilenen ve etkilenmesi muhtemel vatandaşlarımız düşünüldüğünde hem de sağlık sektöründe mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan mevcut hemşirelerin sayısı düşünüldüğünde alım yapılacak ortaöğretim hemşirelerinin sayısının artırılması gerekmektedir. Bu konuda Bakanlığınızca kontenjan artırılması yönünde bir girişimde bulunulacak mıdır?” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: