Afyonkarahisar'da, hem kadınlar hem de çocuklar tarafından büyük takdir gören Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, kentteki rol model idareci profilini en iyi şekilde sergiliyor. Özellikle kız çocuklarına yönelik yaptığı çalışmalar, onların gelecekteki meslek hayallerine ilham veriyor ve "Biz de Vali, Kaymakam olacağız" düşüncesini aşılıyor. Bu girişimleri Afyonkarahisar'ın merkezi ve ilçelerinde kız çocuklarının eğitime daha fazla yönelmesini sağlıyor.
Bir Mülki Amir’den Öte, Bir Ablaya, Bir Kardeşe, Bir Evlada Dönüşen Vali
Vali Yiğitbaşı, halk günlerinden sokak ziyaretlerine, ilçe, belde ve köy ziyaretlerinden kadınların istihdamına yönelik projelere kadar pek çok farklı alanda yoğun bir mesai harcıyor. Şehri gezerek halkla birebir iletişim kurmayı ihmal etmeyen Yiğitbaşı, sadece bir mülki amir olarak değil, aynı zamanda bir abla, bir kardeş ve bir evlat olarak da Afyon halkının yanında yer alıyor.
KADINLAR VE ÇOCUKLAR ONA GÜVENİYOR
Afyonkarahisar’daki kadınlar da, Yiğitbaşı'nın özellikle kadın istihdamına yönelik projelerine büyük ilgi gösteriyor. Spor, sanat, eğitim ve kadınların iş gücüne katılımına yönelik yaptığı çalışmalar, hem şehre hem de bölgeye değer katmaya devam ediyor. Vali Yiğitbaşı, gecesini gündüzüne katarak, Afyonkarahisar’ı daha güçlü bir yarına taşımak için gayret gösteriyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: