“KISITLAMADA, KAPANMA SAATİ 22 OLMALI”
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, kıraathane, kafe ve lokanta işleten esnafların iş yapacakları saatte işyerlerini kapatmak zorunda olduklarını belirterek, “Kısıtlama-kapanma saatinin en erken 22.00 de başlaması uygun olacaktır” dedi
Yayınlanma :
06.03.2021 16:46
Güncelleme :
06.03.2021 16:46


“SORUNLARIN DEVAM EDECEĞİ ANLAMINA GELİYOR”
Uygulamanın herhangi bir yarar sağlamayacağını belirten Görgöz: “Esnafımız şimdi yeni normale geçişle, her gün saat 07.00-19.00 arasında, %50 kapasiteyle işyerlerini açabilecekler. Bu durumda kısıtlamanın kaldırılmış olması da hiçbir işe yaramayacak. Bu işyerlerini işleten esnafımızın tam iş yapacağı saatlerde işyerini kapatacak olması, aylardır yaşadığı sorunlarının devam edeceği anlamına gelmektedir. Bu şekilde yapılacak bir uygulama kimseye yarar sağlamaz. Bu mesleklerde iş yapan esnaflarımız, açıklanan kısıtlama saatlerine göre, çoğunlukla işyerini açıp, açmamayı düşünür durumdadır”dedi.
“NEDEN RİSKE GİREYİM”
Afyonkarahisar esnafının bu konudan oldukça rahatsız ve memnun olmadığını aktaran CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz: “Esnafımız yaptığım iş giderlerimi karşılamayacaksa, 3-5 kuruş para kazanmayacaksam neden açıp tekrar riske gireyim deme noktasındadır. Günün en yoğun saatlerinde milyonlarca insan sokakta ve tüm işletmeler açık. Ancak kıraathanelerin, cafelerin, lokantaların, yüz binlerce esnafımızın iş yapacağı akşam saatlerinde kapanmak zorunda olması, doğrusu bu meslekleri ve icra eden insanlarımızı ticari olarak yok etmekten başka bir şey değildir”dedi.
“ESNAFA DESTEK OLALIM”
Esnafın tam da iş yapacağı saatlerde çalışmalarına imkân verelim diyerek sözlerine devam eden Görgöz: “Yetkililere çağrımızdır, mağdur olan esnafımıza destek olalım. Bunun için de iş yapacakları saatlerde çalışmalarına imkân sağlayalım. Kısıtlama, kapanma saatinin en erken 22.00 de başlaması uygun olacaktır”dedi. >>TÜRKELİ
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: