KİRALIK ARAMASI ARTTI
Havaların ısınmasıyla kiralık konut aramaları artarken, kira fiyatları da hareketlendi.
FİYATLAR CANLANDI
FİYATLAR CANLANDI
Emlakjet verilerine göre, nisanda yüzde 29 olan kiralık konut araması mayısta yüzde 51'e yükseldi. Kiralık fiyat artış oranları da İzmir'de yüzde 6'dan yüzde 12'ye, Aydın ve Mersin'de yüzde 0'dan yüzde 7'ye yükseldi. İstanbul ise yüzde 6'lık artışla sabit kaldı.
Yaz mevsiminin gelmesiyle kiralık konut aramaları artış gösterdi. Bu durum özellikle yazlık bölgelerde kira fiyatlarındaki yükselişi de beraberinde getirdi. Emlak sektörü platformu Emlakjet verilerinden yapılan belirlemelere göre nisanda yüzde 29 olan kiralık konut aramaları mayıs ayın-da yüzde 51'e yükseldi. Türkiye genelinde kiralar aylık yüzde 1 sınırlı artmasına karşın, bazı illerde aylık fiyat artışlarında önemli yükselişler görüldü.
Buna göre, kira fiyat artışları bu yıl nisan mayıs arasında İzmir'de yüzde 6'dan yüzde 12, Bursa'da yüz-de 0'dan yüzde 8, Aydın ve Mersin'de yüzde 0'dan yüz-de 7 oranında artış gösterdiği belirlendi. Ankara'da nisan ayında yüzde 0,1 yükselen kira fiyatları mayısta yüzde 6 artış kaydetti. İstanbul'da ise mart ayında yüzde 0'lık oran-la artış göstermeyen kiralıklar, nisan ve mayısta ise yüzde 6'lık oranla sabit kaldı. Başka bir ifadeyle, İstanbul'da kira zammı son iki aydır aynı seviyede kaldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: