KADINANALAR PANELİ GERÇEKLEŞTİ
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği tarafından Kadınanalar Paneli düzenlendi.
Yayınlanma :
10.03.2022 08:13
Güncelleme :
10.03.2022 08:13


“SORUNLARIN EN SAĞLAM ÇÖZÜMÜ KADINLAR ELİYLE OLACAKTIR”
Toplumdaki bütün sorunların en sağlam ve en kestirme yoldan çözümünün kadınlar eliyle olacağını belirten Vali Gökmen Çiçek: “Eğer bugün uyuşturucuyla mücadele etmek istiyorsak, gençlerimizi uyuşturucudan kurtarmak istiyorsak bunun çözümü kadınlardadır. Eğer bugün toplumu birçok dert yandığımız eleştirdiğimiz şiddetten kurtarmak istiyorsak bunun çözümü kadınlardadır. Ben bundan yaklaşık 2-3 ay önce bir kadın kültür evimizde kadına karşı şiddetle ile ilgili kadınlara verilen eğitime katılmıştım. Bana akşam attığımız sosyal medya paylaşımın altına yorum yapılıyor. Sayın valim; şiddete biz uğruyoruz, eğitimi bize veriyorsunuz bu nasıl iş diye. Şiddeti erkekler yapıyor, sen eğitimi kadınlara veriyorsun diye. Mantıklı değil mi? Ben de mantıklı bir cevap vereceğim. O eğitim aslında şuydu. Kadına karşı şiddeti uygulayanı da kadınlar doğuruyordu ve kadınlar yetiştiriyordu. Size (kadınlara) laf söylemek haddime değil. Dedim ki; çocukları nasıl yetiştirelim ki, ileride kadına karşı daha nezaketli, çocukları nasıl yetiştirelim ki ileride kadının değerini daha iyi anlasın diye o eğitimi verdik aslında. Yoksa başka bir niyetimiz yoktu.” şeklinde konuştu.
“KADIN KÜLTÜR EVİ PROJESİNE ÇOK İNANDIM”
Kadın Kültür Evleri Projesi’ne ilk andan itibaren çok inandığını vurgulayan Vali Gökmen Çiçek: “Aslında buradaki herkes annesine aşıktır. Bakanımız Veysel Eroğlu’na Sayın bakanım babanız nasıl biriydi? Diye sordum. “Muhteşem biriydi” dedi. Peki, anneniz dediğimde içine çekerek o başka birisiydi dedi. Gerçekten kadınların gücü bizi var edecek, bizi başka bir yere götürecek. Ben buna inanıyorum. Bu sebeple Afyonkarahisar’da Kadın Kültür Evi projesine çok inandım. İstiyorum ki, bu toplumun milli, manevi değerleri birçok değişimi belki uzun süreli olacak ama kadınların evde çocukları yetiştirmesiyle başlasın. Afyonkarahisar hem Valiliği hem de belediyesiyle beraber kadına en çok yatırım yapan illerin başında gelmektedir. Çünkü Afyonkarahisar şuna inanıyor. Üzüldüğüm bir şey var onu da belirtmek istiyorum. Şimdi salona kadın kahramanları sayın desem kaç tane sayarsınız. Kadın kahramanımız az değil oysaki. Dünyada en çok kadın kahramanın olduğu milletiz. Biraz daha bunları öğrenmeye hatırlamaya ihtiyacımız var. İşte en yakın örnek Kadınanalar. Afyonkarahisar’da her bir kızımızın bilmesi gerekmiyor mu? Okullarda sorduğumda bazen kadınanaları tanımayan öğrenciler çıktığında o kadar çok üzülüyorum ki. Sadece Afyonkarahisar’da değil tüm Türkiye’de kadınanaları tanıtmamız lazım” ifadelerini kullandı.
Şiir dinletisinin ardından liselerarası düzenlenen Kadınanalar temalı kompozisyon ve makale yarışmalarında derece alanlara ödülleri takdim edildi. Ardından panele geçildi. Avukat Nilgün Seçen’in moderatörlüğünü yaptığı panelde konuşmacılar Raziye Demiralay Celep, Zekiye Sönmez ve Av. Gönül Ar Güngör, kadınanaları anlattılar. Program sonunda yaptıkları örnek çalışmalar, yardımlar, yatırımlar ve örnek projelerle bugünün Kadınanası unvanını almayı hak eden isimlere plaket takdim edildi. >>YASİN AY
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: