KADIN KÜLTÜR EVLERİ'NDE AFYON MUCİZESİ
Afyonkarahisar'da, 11 ilçe ve beldede 7 ayda yapımı tamamlanan Kadın Kültür Evleri ile Kadın Kooperatiflerinin tanıtımı yapıldı. Kadın kültür evlerinin 17 ilçede 7 aylık kısa bir sürede faaliyete geçtiğini aktan Vali Çiçek, “İşte bu 7 aya ben 'Afyonkarahisar mucizesi' diyorum."
Yayınlanma :
09.03.2021 08:00
Güncelleme :
09.03.2021 09:33


GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞARAK FEDAKARLIK GÖSTERDİLER
Kadınların 7 ayda gece-gündüz çalışarak fekaralık gösterdiğini belirten Vali Çiçek, “Biz bugün burada kaymakam ve belediye başkanlarının birlikte tuğla taşıdıklarına birlikte duvar ördüklerine bizzat inşaatın içerisinde çalıştıklarına şahitlik ediyoruz. Biz bugün burada birlik ve beraberlik içerisinde neler yapılabileceğine şahitlik ediyoruz. Bu ancak Afyonkarahisar’da, başarılabilirdi, bu ancak Afyonkarahisar’da olabilirdi. Neden Afyonkarahisar’da olabilirdi. Çünkü kurtuluşun şehri buna yakışırdı” diye konuştu.
Çiçek, Afyon Eğitim Vakfının (AEV) e-ticaretle bütün Kadın Kültür Evleri'nde üretilen malzemelerin Türkiye geneline pazarlayacağını ve elde edilen gelirin de üniversite öğrencilerine burs olacağını vurguladı.
EROĞLU, VİDEO KONFERANS İLE KATILDI
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de kent merkezinde bir konak satın aldıklarını, binanın restorasyonunu bitirip kadın kültür evi olarak hizmete sunmayı planladıklarını ifade etti. Programda, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ile MHP Milletvekili Mehmet Taytak da konuşma yaptı. Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu da toplantıya video konferansla katıldı.
KADIN KÜLTÜR EVLERİNİN ÜRÜNLERİ TANITILDI
Kadın Kültür Evleri ve Kadın Kooperatifleri için hazırlanan videoların izlenmesinin ardından Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Nurullah Kaya sunum yaptı. Konuşmaların ardından Kadın Kültür Evleri tamamlanan ilçe ve beldenin stantlarının açılışı yapılarak ürünleri incelendi. Burada Vali Çiçek, Kadın Kültür Evleri ve Kadın Kooperatiflerinde üretilen el sanatları, hediyelik eşyalar ve istiridye mantarı gibi ürünlerin satışı konusunda kadınlara yardımcı oldu.
Programa, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş insanları ve davetliler katıldı. >>Hayati Kanat
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: