Toplantı saat 16.00 civarında başlayacak ve milyonları ilgilendiren kritik başlıklar masaya yatırılacak.
Özellikle yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde 17 milyondan fazla emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağı, toplantının en sıcak gündem maddesi olarak öne çıkıyor. Geçen yıl 4 bin TL olarak ödenen ikramiyelerin bu yıl 5 bin TL’ye çıkıp çıkmayacağı, toplantı sonrası netleşecek.

Kabine gündeminde ayrıca Ortadoğu’daki savaş ve gelişmeler de yer alacak. ABD-İsrail-İran hattındaki gelişmeler, Türkiye’nin güvenlik ve diplomasi politikaları çerçevesinde değerlendirilecek. Ankara, ABD’nin Kürt grupları üzerinden İran rejimine karşı yürüttüğü iddia edilen çalışmalar ve İsrail’in yıllardır devam eden bu politikası ile ilgili olası senaryoları masaya yatıracak.

Toplantıda ayrıca Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti güvenliği için hazırladığı kademeli planlar ve KKTC’ye F-16 savaş uçaklarının konuşlandırılması gibi stratejik kararlar da ele alınacak. Bu kapsamda, savaşın Türkiye ekonomisi üzerindeki etkileri ve olası tedbirler için kapsamlı bir yol haritası hazırlanması planlandı.
Gözler bir yandan da emekli bayram ikramiyesinde olacak; zam olup olmayacağı Kabine toplantısının ardından netlik kazanacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: