Olayda 2 polis memuru şehit olurken, 6 kişi de yaralandı. Saldırının ardından güvenlik güçleri tarafından başlatılan çalışmalarda,
saldırganın 16 yaşındaki E.B. olduğu tespit edildi ve yakalanarak gözaltına alındı.Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayın hemen ardından adli sürecin devreye alındığını duyurdu. Tunç, saldırının detaylı bir şekilde araştırılması amacıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2 Cumhuriyet başsavcıvekili ve 6 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini belirtti.
Bakan Tunç açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"İzmir'in Balçova ilçesindeki Salih İşgören Polis Merkezi'ne yönelik düzenlenen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda şehit olan kahraman polislerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Olayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal adli soruşturma başlatılmış olup, soruşturma tüm boyutlarıyla çok yönlü ve titizlikle yürütülmektedir."
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, saldırının faili olan E.B.'nin yakalandığını açıkladı. Soruşturma süreci kapsamında olayın ardındaki tüm bağlantıların ortaya çıkarılması için çalışmaların aralıksız sürdüğü bildirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: