“İYİLİK HALİ YAVAŞ YAVAŞ YOK OLMAKTA”
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından “Ofis Alanları ve Ergonomi” konulu konferans düzenlendi.
Yayınlanma :
13.12.2019 10:38
Güncelleme :
13.12.2019 10:38


Mühendislik Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen ve AKÜ İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cahit Gürer’in konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Özkan ile birlikte öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
En önemli kavram özsaygıdır
Konferansın açış konuşmasını yapan İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Özkan, Dünya Sağlık Örgütünün bir sağlık tanımı olduğunu ve bunun bedenen, ruhen ve psikolojik olarak tam iyilik hali olduğunu söyledi. Özkan, “Tam iyilik hali, bir insanın kendisine olan özsaygısıdır. Bu özsaygı kavramı yaşadığımız yüzyılın en önemli kavramlardan bir tanesi. Çünkü insanın stresten kaçması ve kendisi ile barışması için en önemli kavramlardan birisi özsaygıdır. Bununla beraber teknolojinin gelişmesi ile birlikte insanlar ofislerde çok daha fazla zaman geçirmeye başladı. Bu anlamda da ofislerin yeniden tasarlanması ve yeniden iletişim donanımlarının ve becerilerinin geliştirilmesi gerekmekte. Çünkü insanlar ofisin içerisine girdiğinde, kendilerine olan özsaygıları ve tam iyilik hali dediğimiz durum yavaş yavaş yok olmakta” ifadelerini kullandı.
“Ofis Alanları ve Ergonomi” konulu konferansta konuşan AKÜ İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cahit Gürer ise ergonomi bilimi ile ilgili bilgiler verdi. Kişinin yaşadığı ortamın kişiye uygun hale getirilmesi bilimine ergonomi denildiğini kaydeden Gürer, “Ergonomi başka bir anlamda ise insan ile meslekler arasındaki ilişkilere ve bu ilişkiler içerisindeki sorunlara anatomik, psikolojik ve fizyolojik bilgilerin uygulanmasıdır. Yani hayatın insan üzerindeki zorlayıcı etkilerinin ortadan kaldırılması ya da sınırlandırılmasına yönelik bütün çabaları ergonomi olarak ifade edebiliriz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: