İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, AK Parti İl Başkanlığı’nın son açıklamasına sert tepki gösterdi. Mısırlıoğlu, İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun’un gündeme getirdiği iddialara destek verdi ve “AK Parti’nin açıklamaları, suçluluk psikolojisinin tezahürüdür” dedi.
Mısırlıoğlu, kamudaki atamalara ilişkin eleştirilerde bulunarak KPSS'nin formaliteye dönüştüğünü savundu. “Afyonkarahisar başta olmak üzere, kamu kurumlarında yapılan personel alımlarında AK Parti referansı belirleyici hale gelmiştir. KPSS sadece bir formalite; asıl tercihler teşkilatların gönderdiği listelerle yapılmakta. Bu durumu gösteren çok sayıda somut örnek vardır” ifadelerini kullandı.
Siyasi görüşü nedeniyle kamuya alınmayan gençlerin yıllardır mağdur edildiğini vurgulayan Mısırlıoğlu, “Bugün bu sistemden dışlanan, ötekileştirilen binlerce genç var. Eleştirenleri ‘kurumları hedef almakla’ suçlamak ise çaresizliğin bir göstergesidir” dedi.
AK Parti’nin taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi sürecini siyasi çıkarla ilişkilendirdiğini belirten Mısırlıoğlu, “AKP İl Başkanlığı adeta İŞKUR gibi çalışıyor. İş arayan da, terfi isteyen de oraya yönlendiriliyor. Taşeron işçilerin kadroya alınması da bu yapının bir sonucudur” şeklinde konuştu.
İYİ Parti olarak bu düzene karşı durmaya devam edeceklerini belirten Mısırlıoğlu, “Biz bu çarpık düzeni sorgulamaktan vazgeçmeyeceğiz. Devlet kurumlarını gerçekten korumak isteyenler, partizanlıktan uzaklaşmalı, gençlerin geleceğini hak ve liyakatle şekillendirmelidir” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: