İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlediği kahvaltı programında kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın çalışanlarının mesleklerine duyulan saygıyı ve takdiri vurgulamak amacıyla düzenlenen etkinlikte, partinin üst düzey isimleri ve yerel basının önemli temsilcileri katılım sağladı.
İYİ Parti İl Başkanlığı’nın ev sahipliği yaptığı kahvaltıya İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ersin Beyaz, Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Artuk, Afyon Basın Cemiyeti Başkanı Selcen Dilek Çöygün, Odak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Emin Güzbey ve çok sayıda gazeteci katıldı. Etkinlikte basın mensuplarına günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı.
"Bugün Burada Basınımız İçin Toplandık"
Kahvaltıda konuşma yapan İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, basının, siyasetçilerin en önemli yol arkadaşı olduğunu belirtti. Mısırlıoğlu, “Biz bugün burada siyaset yapmak için toplanmadık. Bugün burada sizlerin gününü kutlamak için bir araya geldik. Afyon basınından son derece memnunum ve gurur duyuyorum. Kütahya, Uşak, Burdur, Isparta ve Eskişehir’deki il başkanı arkadaşlarımla konuştuğumda Afyon’un yerel basınının gıptayla takip edildiğini görüyoruz. Sizler, Türkiye’nin her yerinde örnek gösteriliyorsunuz. Afyon’un güçlü bir basın yapısına sahip olması bizler için bir övünç kaynağıdır,” dedi.
Hakan Şeref Olgun: "Gazetecilik Bir Sanattır"
Etkinlikte bir diğer konuşmayı İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun yaptı. Olgun, gazeteciliğin zorluklarına ve toplumsal faydasına dikkat çeken konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Gazetecilik, yalnızca bir meslek değil; aynı zamanda bir tutku, cesaret ve mücadele biçimidir. Kalemiyle gerçeklerin izini süren, toplumun hikayesini anlatan siz gazeteciler, halkın doğru bilgiye ulaşması için gece gündüz çalışıyorsunuz. Ancak bu meslek, büyük bir özveri gerektiriyor. Zaman zaman baskılara maruz kalsanız da, doğruyu yazdıkça biz siyasetçiler daha dikkatli olmak zorunda kalıyoruz. Afyon’un nabzını tutan, bu güzel şehrin vicdanı ve hafızası olan sizler, toplum için son derece kıymetlisiniz.”
Olgun, konuşmasının devamında, gazetecilerin meslek hayatlarında karşılaştıkları zorluklara dikkat çekerek, siyasetin ve basının birbiriyle sürekli diyalog içinde olması gerektiğini ifade etti.
‘’DAVETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM’’
Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Artuk İYİ Parti İl Başkanlığının düzenlediği kahvaltı organizasyonunda hem İYİ Partili Milletvekili Hakan Şeref Olgun’a gazetecilere verdiği desteklerinden dolayı teşekkür ederken konuşmasında; ‘’ Kıymetli basın çalışanı arkadaşlarımız 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günümüzde bizleri unutmayarak buraya davet ettiği için sizlere teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız diyorum sağ olun var olun’’ dedi.>>Servet Uğurlu-Mustafa Kılınç
Yorumlar
Kalan Karakter: