İstanbul’un Fatih ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran cinayetle ilgili sır perdesi aralandı.
Özbekistan uyruklu 46 yaşındaki Akmaljon Rustamovıch S., boğazı kesilerek öldürülen Kholımakhon Odılovna Akhmadova’nın katil zanlısı olarak Özbekistan’da yakalandı. Şüphelinin ifadesinde, “Onu seviyordum, beni kandırıyordu” sözleri yer aldı.
Cansız Bedeni Çilingir Yardımıyla Bulunmuştu
Olay, 21 Eylül Pazar günü meydana geldi.
Evde yalnız yaşayan ve uzun süredir haber alınamayan kadının durumundan şüphelenen komşuları, durumu ev sahibine bildirdi.
Ev sahibi, çilingir yardımıyla daireye girdiğinde yatak odasında boğazı kesilmiş bir kadın cesediyle karşılaştı. Yapılan incelemede, hayatını kaybeden kişinin Özbekistan vatandaşı Kholımakhon Odılovna Akhmadova olduğu belirlendi.
Kameralar Şüpheliyi Ele Verdi
Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı güvenlik kamerası incelemesinde, 17 Eylül’de bir erkek şahsın kadınla birlikte eve girdiği, ancak ertesi gün tek başına evden çıktığı tespit edildi. Şüphelinin kimliği Akmaljon Rustamovıch S. olarak belirlendi. Araştırmalarda, zanlının olaydan hemen sonra Türkiye’den çıkış yaptığı ve ülkesine döndüğü öğrenildi.
“Para İstiyordu,Alkollüydük”
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Özbekistan konsolosluğu ile temasa geçerek şüphelinin yakalanmasını sağladı. Üzerinden hem kendi hem de maktule ait bir cep telefonu çıkan zanlının, Özbek polisindeki ilk ifadesinde cinayeti itiraf ettiği bildirildi.
Şüpheli ifadesinde, “Onu seviyordum ama beni kandırıyordu. Olay günü alkol almıştık. Benden para istemeye başladı, tehdit etti. Kendimi kaybettim.” dedi.
Cinayetin ardından zanlının olay yerinden çıkış ve havalimanına gidiş görüntüleri de güvenlik kameralarına yansıdı. İstanbul’daki işlemlerin ardından Özbekistan’da da adli sürecin devam ettiği öğrenildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: