İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da şüphelileri arasında yer aldığı yolsuzluk soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.
Soruşturma kapsamında "örgüte üye olmak" ve "rüşvet vermek" suçlarından tutuklanan Eyüp Subaşı ve Kabil Taşçı ile "ihaleye fesat karıştırmak", "rüşvet vermek" ve "örgüte üye olmak" suçlamalarıyla cezaevinde bulunan Güngör Gürman’ın, savcılığa ek ifade vermek istedikleri öğrenildi.
Şüphelilerin beyanlarını alan savcılık, bu ifadelerin etkin pişmanlık hükümleri kapsamında değerlendirilebileceği kanaatine vararak, üç ismi "konutu terk etmeme" ve "yurt dışına çıkış yasağı" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle sulh ceza hâkimliğine sevk etti.
Mahkeme, savcılığın talebini kabul ederek, üç şüphelinin adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verdi.
Soruşturmada İmamoğlu dahil çok sayıda kişi hakkında; "suç örgütü yöneticiliği", "örgüt üyeliği", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" gibi ciddi suçlamalar bulunuyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: