Esenboğa Havalimanı Gidiş Terminali’nde düzenlenen uğurlama törenine Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, hacı adayları ve aileleri katıldı. Programda yapılan konuşmalar ve dualar, manevi atmosferi daha da güçlendirdi.
“85 Bin Kişiye Hac Nasip Oldu”
Törende konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ahmet İshak Demir, hacı adaylarına sağlıkla gidip gelmeleri temennisinde bulundu.
Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon kişinin hac için kayıt yaptırdığını belirten Demir, “Bu sene 85 bine yakın kişiye nasip oldu. Ankara’dan 147 bin kişi sırada bekliyor. Bunlardan bu yıl 6 bin 500 kişi hacca gidiyor. İlk kafilemiz bugün yola çıkıyor. İlk hacı kafilesi inşallah 1 Haziran’da Ankara’ya dönecek” dedi.
Demir ayrıca çevre illerden gelen 11 bin 500 hacı adayının daha Esenboğa’dan kutsal topraklara uğurlanacağını ve toplamda 39 kafilenin Ankara’dan hareket edeceğini ifade etti.
Hacı Adaylarından Duygusal Açıklamalar
Hacı adayı Rahime Yıldız, 16 yıldır bu anı beklediğini belirterek büyük mutluluk yaşadığını söyledi.
Bir diğer hacı adayı Ayfer Kızılkaya ise duygularını şu sözlerle dile getirdi:
“Şu anki yolculuk bambaşka. Kuşlar gibi uçmak istiyorum. Günahkar olarak gidiyoruz, Allah tertemiz dönmeyi nasip etsin. Ümmet-i Muhammed’e dualarımız hep daim olacak. Rabb’im gitmeyenlere de nasip etsin.”
Hasan Hüseyin Akkuş da geçen yıl eşinin rahatsızlığı nedeniyle gidemediklerini, bu yıl yeniden hak kazandıkları için çok heyecanlı olduklarını ifade etti.
Dualarla Uğurlandılar
Törenin sonunda Hasan Çınar tarafından hacı adayları için dua edildi.
Pasaport işlemlerinin tamamlanmasının ardından hacı adayları, dualar ve gözyaşları eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: