Oturumda gündemde yer alan birçok önemli konu görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ilgili komisyon raporları doğrultusunda değerlendirilerek meclisin onayına sunuldu.
Kültürel Faaliyetler İçin Protokol Görüşüldü
Toplantıda görüşülen maddeler arasında, Afyonkarahisar merkez Dumlupınar Mahallesi'nde bulunan Meydanoğlu Zafer İşhanı’ndaki bir işyerinin sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanılması konusu yer aldı.
371 ada 11 parselde bulunan Meydanoğlu Zafer İşhanı’nın 6. katında yer alan, 86 bağımsız bölüm numaralı işyerinde Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ile Kadınanalar Kültür Derneği arasında sosyal ve kültürel faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla protokol yapılmasına ilişkin hazırlanan komisyon raporu meclis üyeleri tarafından görüşüldü.

Sandıklı’da Eğitim Tesis Alanı İçin Tahsis
Meclis gündeminde ele alınan bir diğer önemli konu ise Sandıklı ilçesi Akharım Belediyesi Hisar Mahallesi'nde bulunan bir taşınmazın eğitim yatırımları için tahsis edilmesi oldu.
Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan 452 ada 1 parsel numaralı ve 5 bin 985 metrekare yüzölçümüne sahip arsa vasfındaki taşınmazın, eğitim tesisi alanı olarak kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü adına tahsis edilmesine ilişkin komisyon raporu mecliste görüşülerek değerlendirildi.

İl Özel İdaresinde Kadro Düzenlemesi
Toplantıda ayrıca İl Özel İdaresi bünyesindeki kadro yapısına ilişkin düzenleme de gündeme geldi.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 68. maddesi, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun ilgili hükümleri ile İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11. maddesi kapsamında 10 adet kadro değişikliğinin yapılmasına yönelik komisyon raporu meclis üyelerinin değerlendirmesine sunuldu.

Komisyon Raporları ve Önergeler Görüşüldü
Oturumda ayrıca ihtisas komisyonlarından gelen diğer raporlar da ele alınarak mecliste görüşüldü. İl Genel Meclisi üyeleri tarafından başkanlığa sunulan önergeler ise değerlendirilmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.
Gelecek Ayın Toplantı Tarihi Belirlendi
Toplantının son bölümünde, İl Özel İdaresi Kanunu’nun 12. maddesi gereğince gelecek ay yapılacak İl Genel Meclisi toplantısının gün ve saatinin belirlenmesi konusu görüşülerek karara bağlandı.
Gündemdeki maddelerin tamamlanmasının ardından İl Genel Meclisi Birinci Başkan Vekili Ahmet Mahmut Saylık oturumu kapattı. >>Ali Fuat Güçlüer-Hüseyin ER
Yorumlar
Kalan Karakter: