ABD ile İran arasında günlerdir devam eden gerilim ve Cenevre’de sürdürülen diplomasi trafiği, İsrail’in dün sabah İran’ı hedef almasıyla yeni bir boyuta taşındı. İsrail’in saldırılarının ardından İran’ın da bölgedeki ABD üslerini hedef aldığı bildirildi.
ABD’nin saldırılarında İran dini lideri Ali Hamaney’in öldürüldüğü öne sürülürken, İran medyası Ayetullah Arafi’nin Hamaney’in yerine geçici olarak atandığını açıkladı.
İsrail ile İran arasında sabah saatlerinden itibaren karşılıklı saldırıların sürdüğü kaydedildi.
HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA PETROL TANKERİ HEDEF ALINDI
İran devlet televizyonunun haberine göre, Hürmüz Boğazı’ndan yapılan uyarılara rağmen “yasa dışı” geçiş yapmaya çalışan bir petrol tankeri hedef alındı.
Haberde, vurulan tankerin alevler içinde kaldığı ve batma tehlikesi geçirdiği anlara ait görüntülerin yayımlandığı belirtildi. İran’ın daha önce, ABD ve İsrail’in saldırıları nedeniyle Hürmüz Boğazı’ndan geçişlerin kapatıldığını duyurduğu hatırlatıldı.
İRAN’DAN İSRAİL’E YENİ SALDIRI DALGASI
Öte yandan İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun İsrail’e yönelik yeni bir füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırısı başlattığı bildirildi. Saldırının İran devlet televizyonu tarafından duyurulduğu, İran’dan İsrail’e füze ve İHA atışlarının yeniden başladığının kaydedildiği aktarıldı.
Bölgede tansiyonun yüksek seyrettiği bildiriliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: