Trabzon’un Akçaabat ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği baskında horoz dövüştürdüğü belirlenen 4 kişiye toplam 13 bin 500 lira idari para cezası verildi. Tütüncüler Mahallesi’nde bir evin deposunda horoz dövüşü yapıldığı ihbarını alan İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Timleri ve Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, belirlenen adrese operasyon düzenledi.
Depoda yapılan kontrolde, dövüş için hazırlanan 2 horozun özel bir ringde, 7 horozun ise taşıma çantasında tutulduğu tespit edildi. Olay sırasında depoda 11 kişi bulunurken, horozların sahipleri olduğu belirlenen O.K., Ö.B., K.D. ve T.K.’ya para cezası kesildi. Dövüşü izleyen 7 kişi hakkında da yasal işlem başlatıldı.
Koruma altına alınan horozlar, veteriner kontrolünden geçirildikten sonra Akçaabat Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne teslim edildi. Hayvanların sağlığı için gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: