FANTASTİK ROMAN YAZARINDAN TÜRKELİ GAZETESİNE ZİYARET
Babacan, “Kitabımda gündelik hayattan kişileri ele alarak hayal dünyamla harmanlıyorum” dedi.
Son yıllarda her yaştan okurun ilgisini çeken bilim kurgu romanların bir yenisi Afyonkarahisar’lı Tuğçe Su‘dan geldi. Tuğçe Su Babacan Emma White Kötülüğe Karşı romanıyla ilk kitabını yayınlarken yazarlık serüveninin devam edeceğini söyledi.
“KENDİME ROWLİNG’İ ÖRNEK ALIYORUM”
Genç yazar Babacan bilim kurgu eserlerine olan ilgisinin Tüm dünyayı kasıp kavuran Harry Potter serisi ile başladığını ifade ederek, “Harry Potter Serisinin tüm kitapları bir çırpıda okudum. Yazarın bize sunduğu hayal evreni benim hayal dünyamın gelişmesinde yardımcı oldu” dedi. Babacan kitabındaki kişilerin hayal dünyası ile gerçek hayatın karmasından oluştuğunun altını çizerek, “Her insanın hayatında bir idolü vardır. Benim idolüm de ablamdı. Ablam oldukça başarılı bir öğrenci şu an Fen lisesinde okuyor” dedi. Yazar olarak kendisine Joanne Kathleen’i bilinen adıyla J.K. Rowling’i örnek aldığını dile getiren Babacan, “J.K. Rowling’in eserlerindeki gerçek kurgu ilişkisi beni çok etkiledi. Bana göre bir romandaki kurgu ile gerçeklik oranı arasındaki oran çok önemli bu oran eserin okunmasını sağlıyor” dedi.
“ESERLERİMİ ÖNCE DEFTERE YAZIYORUM”
Yazar Babacan eserlerini yazarken ilhama önem verdiğini ifade ederek “Geçmiş zamanlarda olduğu gibi günümüzde de el yazısı ile yazmak önemli ben kalemin sihirli gücüne inanıyorum” dedi. Babacan eserlerini öncelikle eser defterine yazdığını dile getirerek, “Kitabımı yazarken öncelikle kitabımı el yazısıyla yazdım. El yazısı ile yazmak hayal gücünü arttırıyor” dedi. Babacan eserinin uzun bir çalışma sonucu ortaya çıktığını vurgulayarak, “Babam tarih öğretmeni babamla sohbetlerimden aklımda kalanları deftere notlar alıyorum. Bu notları kitabım da da kullandım” dedi.
“İMZALI KİTABINI TÜRKELİ GAZETESİNE HEDİYE ETTİ”
Küçük yazar Babacan ve ailesi Afyon Türkeli Gazetesini ziyaretlerinde gazetenin bilgi edinmedeki önemine değinerek, “Başta çocuklarımız olmak üzere halkın bilgi edinmesinde gazetenin önemini bir eğitimci olarak her gün bir kat daha anlıyoruz” dedi. Babacan çifti çocuklarının başarısı ile gurur duyduklarını ifade ederek, “Çocuğumuzun başarısını paylaşmak için Afyonkarahisar’ın gazetecilik tarihinde öncü olan Türkeli Gazetesi’ni ilk olarak tercih ettik”dedi. Küçük Tuğçe Su ise, Türkeli Gazetesini inceleyerek haberlerin nasıl yazıldığı hakkında gazete muhabirlerinden bilgi alırken, “Gazetecilerle yazarlar aynı kaynaktan besleniyor” dedi. Babacan çifti ise, kızlarının başarılarından gurur duyduklarını ifade ederek, “Başta Afyonkarahisar basınının Lokomototifi konumundaki Türkeli Gazetesine bizi ağırladığı için teşekkür ederim” dedi.
>>ÖZEL HABER: EVREN ATCI - OĞUZHAN ÖZDEMİR
Yorumlar
Kalan Karakter: