Halkımızın refah seviyesine gelmesini kabul edemiyorlar
MHP’nin haftalık basın toplantısında konuşan İl Başkanı Mehmet Kocacan, “Devletimizin güçlü olmasını orta doğu ve diğer Avrupa ülkeleriyle ticari alış verişimizdeki büyümeyi iç ticaretimizden halkımızın refah seviyesine gelmesini asla kabul edemiyorlar” dedi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı haftalık olağan toplantısı dün yapıldı. İl Başkanı Mehmet Kocacan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda İl Başkan Yardımcısı Bekir Özerdem, İl Sekreteri Beytullah Bostancı, Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kocaşaban’da hazır bulundu.
Hepimiz duyarlı olmalıyız
Konuşmasına tüm vatandaşların bayramını kutlayarak başlayan Kocacan; “Önümüzde hafta icra edilecek olan kurban bayramının ilimize tüm İslam alemine hayırlar getirsin. kurbanlık etlerin tamamen devlet eliyle ihtiyaç sahiplerine teslim edilmesinde fayda olduğunu 15 Temmuz gibi bir durumun bir daha yaşanmaması için gereksiz ellere geçmemesini acizane ricasında bulunuyorum. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya devletimiz eliyle teslim edilmesini tavsiye ediyorum” dedi.
“Kötü emellerinin hiç birine kavuşamayacaklar”
ABD’nin kötü emellerinin hiç birine ulaşamayacağını belirten Kocacan; “Türkiye Cumhuriyeti üzerinde ABD’nin tökezletmek, çökeltmek ekonomik olarak zor duruma düşürmek amacıyla dolar üzerinden emperyalist düşüncedeki karanlık güçlerinde bu değirmene su taşımasıyla birçok emeller ortaya çıkmıştır. Ancak bu emellerin hiç birisine kavuşamayacaklar. Her ne yapmaya çalışıyorlarsa her hamleleri her refleksleri devletimiz tarafından takip edilmeli. Gerekli cezalar ivedi verilmelidir. Bilerek ve isteyerek servis edilen sahte kurulu olan bilerek ve isteyerek batırılmış veya batırılmaya yüz tutmuş şirketleri liste halinde servis etmeleri ve şirketleri zorda göstermeleri bunun yanı sıra bankalardaki döviz hesaplarının devlet tarafından TL’ye çevrileceğinin duyurulması doların yükselterek yanlış yönetilen bir devlet gibi gösterilerek spekülatif hareketlerde bulunma öz sermaye ve birikimlerine el konacak diyerek ortalığa tedirginlik aşılamak asla affedilebilecek bir durum değildir” diye konuştu.
“Halkımızın refaha ulaşmasını istemiyorlar”
Kocacan, ABD’nin hukuksuzluğun dibini gösterdiğini belirtti. Kocacan; “Şuana kadar zarar verilmek istenen şey açıkça belli değil midir? Devletimizin güçlü olmasını orta doğu ve diğer Avrupa ülkeleriyle ticari alış verişimizdeki büyümeyi iç ticaretimizden halkımızın refah seviyesine gelmesini asla kabul edemiyorlar. Müttefik görüntüsü verip her türlü siyasi askeri ve ticari gibi ekonomik yaptırımlarla emrinde piyon olmamızı isteyen ABD’nin tam da kendisidir. Bir papaz türküsü tutturmuş hiç durmadan devletimizin baskı altında kalmasını beyan eden kendilerine gelince hukuk bizlere gelindiğinde ise hukuksuzluğun dibini gösteren sözüm ona süper güç ABD değil midir?” şeklinde konuştu.
Başkanlığı sorgulanıyor
ABD Başkanını sert dille eleştiren Kocacan şöyle konuştu; “Dünya devletleriyle ticari alış verişi bozulan ve kendine yaptırım lafıyla gelir elde ederek borçlarını yüzdelik dilimlerde yüzde 25 gibi bir vergi uygulayarak kaldırılmak isteyen ABD, hiçte işin aslı böyle değildir. Kendinin 25 trilyon dolar borçlu ve Çin hükümeti de dahil olmak üzere bir çok ülkeye yaptırımda bulunduğu malların karşılığında vermiş olduğu mono tahviller kâğıt parçasından ibarettir. Hiç durmadan kendileri dolar basmaktadır. Artık iflasın eşiğine gelen ve devlet yönetiminde ise tam manasıyla aklı melekeleri sorgulanan bir başkan hatta aile düzeni bile dağılmakta olan bir aile reisi. Kendi ailesini yönetemeyen devlet yönetimiyle ilgili aldığı kararlara sorgulanır hale gelmiş bir ABD başkanıdır.” Dedi>>Mehmet Karakaş
Yorumlar
Kalan Karakter: