Halk Toplantısı’nda Vatandaşların Talepleri İlk Ağızdan Dinlendi
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın başkanlığında düzenlenen halk toplantısında, vatandaşların talepleri ilk elden dinlendi.
Afyonkarahisar’da her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Halk Toplantısı, bugün saat 14:00’de Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın başkanlığında gerçekleştirildi. Vatandaşların devletle olan bağlarını güçlendirmek, istek, talep ve önerilerini ilk ağızdan dinlemek üzere bir araya gelindi. Vali Yiğitbaşı, toplantıda gelen taleplere hızlı çözümler üretme ve vatandaş memnuniyetini artırma hedefiyle çalıştıklarını vurguladı.
“Vatandaşın Memnuniyeti En Büyük Önceliğimiz”
Toplantıda, kentteki vatandaşlar birebir olarak yetkililere sorunlarını iletme fırsatı bulurken, taleplerin hızlı bir şekilde karşılanması için ilgili birimlerle anında irtibata geçildi. Vali Yiğitbaşı, her bir vatandaşın görüşünün kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, “Vatandaş memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak ve hizmet kalitesini sürekli olarak geliştirmek amacıyla bu tür toplantıları düzenlemeye devam edeceğiz. Taleplere en kısa sürede çözüm üretmek, devlet-vatandaş ilişkisini daha da sağlamlaştırmak için çalışıyoruz” dedi.
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, basına açık bölümde yaptığı konuşmada, geçtiğimiz 3 aylık süreçte toplamda 14 halk günü toplantısı gerçekleştirildiğini belirtti. Vali Yiğitbaşı; “Bugüne kadar bu toplantılarda bin 887’si kadın, 704’ü erkek olmak üzere toplam 2 bin 591 kişinin sorun ve taleplerini dinledik. İlgili kurum müdürlerine bu konuların çözümü noktasında talimatlar verdik. Nakdi yardım taleplerinin yüzde 85'i olumlu sonuçlandı. Ayrıca, 659 iş talebinin yüzde 70'i olumlu olarak değerlendirildi. Valiliğimize halk toplantılarımızda sosyal yardım ve iş talepleri dışında da çeşitli konular geliyor ve bu konuların da yüzde 70’i olumlu sonuçlandırıldı." dedi.
"Vatandaş Talepleri Titizlikle Değerlendiriliyor"
Vali Yiğitbaşı, her bir vatandaşın taleplerinin titizlikle değerlendirilerek ilgili birimlerle koordinasyon sağlandığını ifade etti.
Vali Yiğitbaşı, personel nakil taleplerinde artış yaşandığını belirterek, “Personel nakil talepleri büyük bir çoğunlukla karşımıza çıkıyor. Ancak bazı talepler, yasal düzenlemeler nedeniyle değerlendirilemiyor. Son aylarda, İscehisar, Sandıklı ve Dazkırı ilçelerimiz başta olmak üzere Kaymakamlarımız ve Belediye Başkanlarımızla halk toplantılarına katılmaya başladık. Gelen taleplerin yaklaşık yüzde 90'ı olumlu sonuçlandı" ifadelerini kullandı.
Eylül ayı Halk Günü Toplantısı, vatandaşların dilek ve taleplerinin dinlenmesi amacıyla basına kapalı şekilde sürdürüldü. >>Hilal Parlak
Yorumlar 1
Kalan Karakter:
Sayın Valimiz. Vatandaşın sorunlarını bire bir dinkediginiz icin teşekkürler. Afyon merkezdeki asayis denetimlerinden guzel sonuclar yakalanıyor. Bolvadinde yapılan trafik denetimleri göz dolduruyor. Evciler Gökcek koyumuzde Temmuz ayında 11 yaşında surucu vefat etti 3 yaralı ,Agustost ayında yine Gökcekte 29 yaşlarında motorsikletli iki kişi vefat etti. Trafik denetimlerinin olması icin neden bekleniyor.Halı saha karşısına inek pisligi dökuluyor yol kenarına köylerin cevresi temiz degil. ikametlere yakın mesafeye inek pisligi biriktiriliyor. Madenler koyumuzunde foseptik cukuru doldugu icin koku yapıyor. Yardımlarınızı talimatlarınızı bekliyoruz.
Kalan Karakter: 1000