Olgun, elektrik kesintilerinin teknik bir sorun olmaktan çıktığını, doğrudan insan hayatını etkileyen bir krize dönüştüğünü vurgulayarak, “Bu kesintilerden en çok çocuklar, yaşlılar, hastalar ve genç aileler etkileniyor. Soğuk evlerde kalan çocuklar var, sağlık sorunları olan yaşlılar var, tedavi gören hastalar var. Afyonkarahisar’da insanlar kışın ortasında bu şartlara mahkum edilemez.” dedi.
"HEM ELEKTRİĞİ KESEN, HEM FATURAYI EKSİKSİZ TAHSİL EDEN, HEM DE ZARARI ÖDEMEYEN BİR ANLAYIŞLA KARŞI KARŞIYAYIZ"
Afyonkarahisar’ın dört bir yanından yoğun şikayetler aldıklarını belirten Olgun, elektrik kesintileri nedeniyle kombilerin devre dışı kaldığını, ısınma sistemlerinin çalışamaz hale geldiğini ve evlerin soğukta bırakıldığını ifade etti.
Elektrik kesintileri sırasında ve sonrasında elektronik cihazları ve ısınma sistemleri zarar gören vatandaşların zararlarının karşılanmadığını söyleyen Olgun, OEDAŞ’ı sert ifadelerle eleştirdi.
Olgun, “Vatandaşın kombisi hasar görüyor, buzdolabı bozuluyor, elektronik eşyası zarar görüyor; OEDAŞ ise her zamanki gibi ‘Sorun sizdedir’ diyerek sorumluluktan kaçıyor. Hem elektriği kesen, hem faturayı eksiksiz tahsil eden, hem de zararı ödemeyen bir anlayışla karşı karşıyayız.” ifadelerine yer verdi.
"VATANDAŞ SOĞUKTA BIRAKILIYOR, ŞİRKET SEYREDİYOR"
OEDAŞ’ın Afyonkarahisar’dan topladığı ücretlere rağmen altyapı yatırımı yapmadığını dile getiren Olgun, kesintilerin temel nedeninin açık olduğunu belirtti. OEDAŞ, topladığı paralardan altyapıya ayırması gereken bütçeyi ayırmadığını dile getiren Olgun, "Yatırım yapılmayınca bedelini Afyonkarahisarlı ödüyor. Vatandaş soğukta bırakılıyor, şirket seyrediyor.” diye konuştu.
"AFYONKARAHİSAR SAHİPSİZ DEĞİLDİR"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nı ve ilgili denetim kurumlarını göreve çağıran Olgun, “Bu tablo sadece OEDAŞ’ın değil, denetlemeyen herkesin sorumluluğudur. Afyonkarahisar sahipsiz değildir. Vatandaşımızın kış ortasında mağdur edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu işin peşini Meclis’te de, kamuoyu önünde de bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER
Hakan Şeref Olgun, “Afyonkarahisar Kış Ortasında Donuyor, OEDAŞ Görevini Yapmıyor”
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Eylül ayından bu yana Afyonkarahisar genelinde yaşanan ve artık kronik hale gelen elektrik kesintilerine sert sözlerle tepki gösterdi. Olgun, birçok mahallede yaşanan kesintiler nedeniyle vatandaşların kış ortasında ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
Yayınlanma :
06.01.2026 15:16
Güncelleme :
06.01.2026 15:16
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: