HAFTALIK VAKA SAYILARI AÇIKLANDI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 100 binde haftalıkvaka sayısı ve en az vaka görülen illeri paylaştı. Afyonkarahisar’da vaka sayısı haritada 106,25 olarak gerçekleşti.
Yayınlanma :
18.05.2021 20:05
Güncelleme :
18.05.2021 20:05


Sağlık Bakanı Koca, 8-14 Mayıs arasında illere göre her 100 bin kişide görülen corona virüsü (koronavirüs) vaka sayıları ve en çok vaka azalan illeri Twitter hesabından paylaştı.
Bakan Koca paylaşımında, "Düşüş hızı azalsa da vaka sayılarının düşüş eğilimi devam ediyor." ifadelerini kullandı.
İŞTE İLLERDEKİ SON DURUM
Tabloya göre en çok vaka olan iller; Erzurum 192.28, İstanbul: 184.78, Ağrı: 182.84, Rize: 167.27, Bilecik: 156,37.
Haftalık verilere göre, her 100 bin kişide en az Kovid-19 vakası, Şırnak: 26.96, Adana 28.69, Hatay 32.54, Osmaniye 35.91 ve Kahramanmaraş'ta 43.06 görüldü.
İllere göre haftalık Covid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 184,78 Ankara'da 152,63, İzmir'de 93,86 olurken, Afyonkarahisar ise 106,25 olarak gerçekleşti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: