Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili yürütülen soruşturmada önemli gelişmeler yaşanıyor. Genişletilen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 7’si, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. İki şüphelinin işlemlerinin ise sürdüğü öğrenildi.
Soruşturma, Ebru Cansu’nun başsavcı olarak göreve başlamasının ardından yeniden hız kazandı. Kurulan özel ekip tarafından yürütülen çalışmalarda, Doku’nun kaybolmadan önceki günlere ait kamera kayıtları yeniden incelendi. Kent genelinde 70 farklı noktadan elde edilen yüzlerce saatlik görüntü dosyaya eklendi.

Bu kapsamda 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenirken, aralarında Doku’nun eski erkek arkadaşı Zeinal Abakarov ile bazı kamu görevlilerinin de bulunduğu toplam 13 kişi gözaltına alındı. Yurt dışında olduğu belirlenen bir şüpheli hakkında ise kırmızı bülten çıkarılması talep edildi.

Soruşturmanın önceki aşamasında bazı şüpheliler hakkında kararlar verilmişti. Şüphelilerden Gökhan Ertok “delilleri yok etme”, Erdoğan Elaldı ise “kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklanırken, iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Son olarak jandarmadaki işlemleri tamamlanan 7 şüpheli, sağlık kontrollerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.
Öte yandan adliye önünde bekleyen Doku ailesi, şüphelilere tepki gösterdi. Yaşanan gerginlik sırasında fenalaşan anne Bedriye Doku, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Soruşturma kapsamında bazı şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: