GÖMÜ BELEDİYE BAŞKANI RAMAZAN ERYILDIZ:
"GÖMÜ'NÜN POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
Gömü Belediye Başkanı Ramazan Eryıldız, Gömü’nün, konumu gereği stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, beldenin hak ettiği seviyeye ulaşması için altyapı, eğitim ve ulaşım gibi alanlarda önemli projeler gerçekleştirdiklerini, vizyon eksikliklerini gidererek insan odaklı bir belediyecilik anlayışıyla hizmet verdiklerini belirtti.
Gömü Belediye Başkanı Ramazan Eryıldız, Gömü’nün, konumu gereği stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, beldenin hak ettiği seviyeye ulaşması için altyapı, eğitim ve ulaşım gibi alanlarda önemli projeler gerçekleştirdiklerini, vizyon eksikliklerini gidererek insan odaklı bir belediyecilik anlayışıyla hizmet verdiklerini belirtti.
Afyon Türkeli Gazetesi olarak, Gömü Belediye Başkanı Ramazan Eryıldız'ı ziyaret ederek, beldede gerçekleştirilen projeler ve çalışmalar hakkında kendisinden bilgiler aldık. Eryıldız, halkın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik eğitimden altyapıya, ulaşım hizmetlerinden sosyal projelere kadar pek çok alanda yürütülen çalışmaları aktardı.
“GÖMÜ KONUMU ÇOK ÖNEMLİ BİR BELDE”
Gömü Belde Belediye Başkanı Ramazan Eryıldız, Gömü’nün, konumu gereği çok önemli bir noktada olduğunu ifade etti. Başkan Eryıldız, “Öğretmen emeklisiyim. 30 yıl öğretmenlik mesleğine hizmet ettik. İnsanlarımıza, toplumumuza, Türk milletine. Nasip oldu. Şimdi de insanımıza Gömü'ye hizmet etme görevi verildi. O görevi yapmaya çalıştım. 30 yılın 27-28 yılı yöneticilikle geçti. Şimdi kendi memleketimize, kendi insanımıza hizmet etmeye geldik. Gömü çok önemli bir yer. Gömü, hem Afyon'a, hem Ankara'ya, hem de birçok ile kavşak noktasıdır. Gömü, konumu gereği çok önemli bir noktada. Stratejik, ayakaltı dediğimiz sürekli uğranabilen bir yer. Fakat en önemli özelliklerden bir tanesi de Cumhuriyet'in kazanıldığı toprakların başlangıcı olması. Ankara'dan gelirken öyle de bir güzel yönü var. İnşallah bunu anlamlı hale getirmek için belli çalışmalar yapacağız.” diye konuştu.
“GÖMÜ HAK ETTİĞİ SEVİYEYE ULAŞAMADI”
Gömü’nün belediye olduktan sonra net bir vizyon ortaya konulmadığını dile getiren Eryıldız, geçici ve plansız uygulamalarla belediyecilik hizmetlerinin ötesine geçilemediğini ifade etti. Başkan Eryıldız, “Bizden önce Gömü'de belediye başkanlığı yapan arkadaşımız 30 yıl iktidar partisinin belediye başkanı olarak hizmet verdi. Her şeye rağmen eğitimci kimliğimizle nezaket gösterip, şimdiye kadar yapılan çalışmalara teşekkür ederim. Fakat Gömü’nün hak ettiği yerde olmadığını düşünüyorum. Özellikle belediye olduktan sonra bir vizyon ortaya konmadığı, sadece günübirlik, gelişi güzel uygulamalarla, plansız bir şekilde belediyeciliği korumanın ötesine gidilemediği bir belde olarak kalmış. Tabii ki biz adaylığımız sürecinde Gömü'de tespit ettiğimiz 14 eksikliğin yerine getirileceğini söylemiştik. Şu anda bu eksikliklerden 5-6 tanesini 8 aylık dönemde uygulamaya koyduk. Tabii burada bizim hareket noktamız hem üretken belediyecilik hem de insan odaklı uygulamalardır. Çünkü belediyecilik bir lütuf kapısı değil, insanlara hizmet kapısıdır. Belediyecinin ana hareket noktası bu olmalı. Biz de insanlarımızın daha seviyeli, daha mutlu, daha ferah yaşayabilmeleri için nasıl bir belde yaratırız? Eksikleri tespit ederek bunları gidermeye yönelik çalışmalar içindeyiz.” dedi
“GÖMÜLÜ VATANDAŞIMIZIN CENAZESİNİN TAZİYESİNİ ÜSTLENDİK”
Gömü Beldesi Belediye Başkanı görevine seçildikten sonra gerçekleştirdiği projeleri aktaran Belediye Başkanı Eryıldız,“İnsanların acısına ortak olmak lazım. Bu, günübirlik veya "iş olsun" diye değil, gerçekten cenaze sahibine, acıyı yaşayan insanlara hissettirilmesi gereken bir durumdur. Bir de bizim bölgelerimizde yanlış olan uygulamalar var, o da rahatsızlık veriyor. Eğitimci kimliğimle, cenazelerde toplum baskısı gibi şeylerle insanların acılarını yaşamaları çok zor oluyordu. O acının içinde insanlar nasıl yapacaklarını, nereye gideceklerini bilemiyordu. Belediye başkanı olarak bunu açıklamıştım, biz başladığımız günden itibaren her Gömülü vatandaşımızın cenazesinin taziyesini üstlendik. Her şeyiyle, acısına ortak olarak belediye olarak maddi ve manevi tüm sorumlulukları yerine getiriyoruz. Bu sayede vatandaşlarımıza ciddi bir rahatlık sağladığımızı düşünüyorum. O acılı gününde en azından bunu düşündürmüyoruz. Onun dışında ilçeye yakın mesafedeyiz ama hafta içi ilçeye araç yok. Ulaşım yok. Yani kadınlarımızın, analarımızın, bacılarımızın ya da yaşlı insanlarımızın burada bekleyip gelip giden araca el kaldırmaları, otostop yapmaları çok hoş değil. Kim olursa olsun. Onunla ilgili bir vaadimiz vardı, o uygulamayı hemen başlattık. Kısmi de olsa, hafta içi artık insanlarımız ilçeye gitmek için araç kullanabiliyorlar.” ifadelerinde bulundu.
“GÖMÜ İÇİN EN ÖNEMLİ POTANSİYEL YOL”
Gömü’nün gelişimi için altyapı, iletişim ve yol düzenlemelerine yönelik çalışmalar yürüttüklerini ve kasabanın potansiyelini artıracak projeler üzerinde durduklarını ifade eden Eryıldız, “Tabii insanlarımızın her yönüyle gelişmesi için Gömü'nün dışına çıkmasını da teşvik etmek lazım. Kendi ayakları üzerinde duran, kendi işini gören, giden gelen, ilçeyle bağı kopartmayan bir belde yaratmak için hizmeti başlattık. Avrupalıların çoğu olduğu için internetle ilgili, telefon ulaşımıyla ilgili ciddi kopukluklar vardı. Kasabanın büyük bir kısmında belli bölümlerinde haberleşme sıkıntısı vardı, telefon çekmiyordu. İnternetle ilgili çalışmalarımız devam ediyor, fakat gerekli görüşmeleri yaptık. Yeri verdik, kuleyi yapıyorlar. İnşallah o konuda bir rahatlama olacak. Yollarla ilgili çevre düzenlemeleri başladık zaten. İhtiyaçlara ve imkanlara ölçüsünde hızlı bir şekilde, özellikle yolun çok büyük bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. Hatta Gömü için en önemli potansiyel yol. Ama yoldan yeterince yararlanamıyoruz. Hem esnafların bilinçlenmesi, hem de iyileştirmeler yapılarak yolla geçen herkesin Gömü'ye uğramasına fırsat yaratacak bir düzenleme ve çaba içindeyiz. İnşallah kısa sürede bunun meyvelerini alacağız. EDS ile ilgili, Ortalama hız ve kırmızı ışık ihlali için meclis kararımızı aldık. Resmi işlemleri yaptık. Projelerimizden de biriydi. İlçeden geçti fakat ilden reddedildi. Şöyle ki, Türkiye genelinde hıza bağlı EDS'ye onay verilmiyor. Yeniden meclis kararı alarak, onay istedik. Ama biz mesafeye bağlı ve kırmızı ışık ihlaline dayalı müracaatımızı tekrar gündemimize aldık. İnşallah onu da gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.
“ÖĞRENCİLERİMİZİN KIRTASİYE İHTİYAÇLARININ YÜZDE 90’NI KARŞILANDI”
Başkan Eryıldız, yurt dışıyla güçlü bağları olan Gömü’de, halkın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik adımlar attıklarını belirtti. Eryıldız, “Bizim Gömü'deki nüfusun büyük bir kısmı yurt dışında. Her aileden neredeyse yurt dışında olanlar var. Yurt dışıyla iç içeyiz biz. Tabii oradan gelen insanlarımızın buradan beklentilerini dikkate alarak, onların da bir heyecanla, özlemle memleketlerine gelirken, beklentilerini burada bulmalarına fırsat verecek çalışmalar içindeyiz. Örneğin 30 yıllık belediye döneminde fırın yoktu, biz fırını açtık. Her gün yerinde, sıcak ekmek, poğaça, simit, neyse, sürekli. Bu çok önemli bir şey bence. İhtiyaçtı, giderildi. Şu anda açtık, faaliyetine başladı. Onun dışında eğitimde de katkı sağlıyoruz. Öğrencilerimizin kırtasiye ihtiyaçlarının yüzde 90’nını karşıladık. Ortaokul kısmında eğitim ve toplu sportif faaliyetler için, jimnastik gibi, ihtiyaçlarının tümünü karşıladık. Yani eğitim adına yapılması gereken her şeyi yapıyoruz. Eğitime harcanan hiçbir kuruşun boşa gitmediğinden eminim. Başka projeler de var. Örneğin, kadınlar lokeri gibi bir yer vardı, pazar yerinin meydanında. Önceki dönemde kadınlar orada oturur, çay içerlerdi. Biz orayı kurs merkezine dönüştürdük. Bu ne demek? Okuldan iki, iki buçuk civarı çocuklar çıkar. Anne olmayabiliyor evde, baba olmayabiliyor, anne tarlada olabilir. Çocuk eve gittiğinde kimseyi bulamıyor. Biz bunu göz önünde bulundurarak, burada bir öğretmen görevlendirdik. Bu çocuklara rehberlik yapacak, ücretsiz olarak öğleye kadar planlama yapacak, ardından öğle yemeği verilip ödevlerine yardımcı olunacak. Şu anda yaklaşık 30 çocuk bu hizmetten yararlanıyor. Bu, Gömü için görülmemiş bir hizmet.” dedi. >>ÖZEL HABER: ELİF KELEM- ŞEYDA YEŞİLÇAY
Yorumlar
Kalan Karakter: